Sony má dva nové herní patenty

Koncem minulého týdne byly zveřejněny dva nové patenty, které si nechala udělat společnost Sony. Mělo by se přitom jednat o způsoby použití ovladačů určené zejména, ale nejen, pro konzole a handheldy.

Po nebývalém úspěchu společnosti Nintendo, která se na rozdíl od své konkurence nevydala cestou zvyšování výkonu, ale originálního ovládání, se podobně rozhodl i gigant Sony. Nechal si patentovat dvojici „novinek“, které by měly zvyšovat požitek z hraní. V prvním případě se jedná o speciální dotykový display, který nejen že dokáže přijímat mechanický vstup a poskytovat vizuální výstup, ale dokonce zvládne poskytovat jak mechanický, tak vizuální výstup najednou. Česky řečeno, bude se jednat o dotykový display se zpětnou vazbou. To samozřejmě pochopíte nejspíš až z obrázků, ne z textu samého (například „The actuatable portion is actuatable by the actuator between first and second positions“).

bazmek1.jpgbazmek2.jpg
 

Podobě je tomu i v případě druhého zařízení, které kde se zákazníkům má dostat do rukou nástroj přenášející soubory z ovladače do přístroje a zpátky na základě gest. Prakticky by tak mělo být možné přenášet třeba obrázky tak, že je prostě setřepete z jednoho zařízení na druhé. To vše, samozřejmě podle patentu, jednoduše a intuitivně. Oba patenty byly podány v lednu tohoto roku, zda se však dočkáme jejich uvedení do praxe, ukáže jen čas.

Zdroj: Gamespot
Váš názor Další článek: EA lokalizují sporty i pro konzole

Témata článku: , , , ,