Sony navyšuje produkci první vlny konzolí PS5 na 10 milionů

Sony chce podle všeho využít koronavirové herní vlny a udržet hráče v domácnostech.

Před nějakou dobou se Sony nechalo slyšet, že lehce sníží produkci první vlny konzolí Playstation 5 koncem letošního roku oproti začátkům předchůdce. Vinou tomu byl nejen koronavirus, ale i další aspekty nastupující nové generace. Společnost si však podle všeho uvědomila, že současná karanténa a delší pobyt hráčů v domácnostech může hrát Playstationu do karet a plánuje zvýšit plánovanou produkci konzole PS5 z původních 5 milionů až na 10 milionů

Masová produkce konzolí startovala už v červnu a předpokládá se, že do konce září bude připraveno kolem 5 milionů kusů, a dalších 5 milionů mezi říjnem a prosincem 2020. Důvod je jasný. Sony chce využít současné pandemie a karantény a dát hráčům něco z nastupující generace, co si můžou ve svých domácnostech užít. 

Dle nových informací se navýšila i produkce ovladače DualSense, i když se neví, o kolik přesně. Po odeznění prvotních problémů s výrobou a produkcí to tedy vypadá, že se společnosti naopak začínají přizpůsobovat současné situaci a zvýšené poptávce po hrách a interaktivní zábavě, která nás dokáže udržet při smyslech doma. 

Váš názor Další článek: Battle royale hit PUBG prodal celosvětově přes 70 milionů kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,