Sony nejspíše plánuje některé své hry pouštět i na další platformy

Exkluzivity PlayStationu by mohly dorazit i na PC. Xbox prý nic podobného v plánu nemá.

Ředitel Sony Shawn Layden se v rozhovoru pro Bloomberg rozpovídal o tom, že některé exkluzivní tituly Sony by se mohly v budoucnu přece jenom podívat i na další platformy. Nejvíce se spekuluje o tom, že jimi má na mysli PC verze některých her. Především pak multiplayerových. Taková myšlenka dává smysl, protože přivedení her na konkurenční konzole by bylo v podstatě vyhození své hlavní zbraně z okna a rozšíření multiplayerových komunit o PC hráče může udržet tituly od studií Sony déle při životě.

"Musíme podporovat především platformu PlayStationu. To je neoddiskutovatelná pravda. V budoucnu ale nejspíše uvidíte některé hry studií spadajících pod mé kompetence, které by mohly potřebovat rozšířit svoji hráčskou základnu,"  prozradil Layden.

Ačkoliv se Sony v posledních letech soustředí především na hry pro jednoho hráče, může jít o první krok k tomu, aby se přece jenom milovníci her dočkali těch nejlepších kousků i bez nutnosti vlastnit herní stroj od Sony. 

Na podobné téma se vyjadřoval tento týden také Microsoft, který ale popřel, že by měl nějaké plány s vydáváním svých her na ostatních zařízeních. Spekulace o to, že by to mohlo být reálné se vyrojily po oznámení příchodu Ori and the Blind Forest pro Nintendo Switch. Microsoft prý nechystá své hry šířit na další platformy a tvorba jeho first-party studií v budoucnu už bude exkluzivní pouze pro jeho platformy. Chce ale nadále podporovat cross-platform hraní.

Fandíte šíření her first-party studií na ostatní platformy, nebo máte radši hru na vlastním písečku?

Diskuze (3) Další článek: Blair Witch děsi v dalším traileru nabitém šílenstvím | GC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,