Sony potichu vyrobilo novou revizi PS5. Je o 300 gramů lehčí

Sony už po necelém roce vyrábí upravený PlayStation 5

Ač ještě miliony hráčů čekají na vyřízení předobjednávek PlayStationu 5, Sony už mezitím stačilo vyrobit novou revizi konzole. Od tohoto týdne by měla být dostupná v rodném Japonsku. Podmiňovací způsob používáme proto, že i v zemi výrobce jde o nedostatkové zboží.

Nová revizi se podle všeho zatím týká jen digitální edice bez optické mechaniky. Z webu Sony šly vyčíst jen dvě změny. Šroub pro stojánek nutný k vertikálnímu postavení má už hlavu, kterou lze utáhnout ručně. Z balení tak zmizel „šroubovák“ ve tvaru mince.

Sony ale také srazilo hmotnost konzole o 300 gramů na 3,6 kg. PlayStation 5 si přitom zachoval stejné rozměry, takže dieta musela proběhnout na straně komponent. Z rozborek první revize sice víme, že výrobce využil chladiče různých výrobců, ale za takovou redukci musí být něco většího.

Už od jara se spekuluje, že Sony spěchá na nový výpočetní čip, který by si AMD u TSMC nechalo vyrábět novou 6nm litografií slibující o 18 % vyšší denzitu. Tranzistory jsou tedy menší (a tím i celý čip), přestože si zachová stejnou spotřebu i výkon. Taková změna už by mohla vést i k úpravě základní desky i samotného chlazení, Sony po ročních zkušenostech a zpětné vazbě hráčů mohla při jednom navrhnout i další úpravy.

To už ale vyloženě spekulujeme. Případné změny budou muset potvrdit až rozborky nové revize.

Zdroj: Sony Japan via PSU

Diskuze (1) Další článek: Sledujte přímý přenos herní akce EA Play Live

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,