Sony potvrdila datum vydání PS3

Evropská pobočka společnosti Sony oficiálně potvrdila, že se next-gen konzole PS3 dostane do Evropy 23. března tohoto roku. Spolu s přístrojem bude na trh uvedena třicítka her, plus některé navíc stažitelné pomocí služby Playstation Network.

Nedávno jsme vás informovali, že se next-gen konzole PS3 dostane do Evropy v termínu. Společnost Sony to oficiálně potvrdila ve své tiskové zprávě, že pro Evropu, Afriku, Austrálii a střední východ uvede na trh přístroj 23. března. U nás bude zpočátku k dispozici pouze lepší verze konzole, se zabudovaným 60GB diskem, jejíž cena je předběžně stanovena na 16.810,- Kč. Pokud se však nějak výrazně změní kurz koruny, může se posunout i cena. Pro všechna zmíněná teritoria přitom připadne milion přístrojů, které si budou muset zájemci rozdělit.

  

Oproti americkému uvedení na trh bude v Evropě značná výhoda, protože ke konzoli bude k dispozici výrazně větší výběr titulů. Sama Sony nabízí pecky, jako třeba Resistance, Motorstorm, Genji a Ridge Racer 7, ale i ostatní vydavatelé se nenechají zahanbit a můžeme se dočkat titulů Godfather, F.E.A.R., NFS: Carbon, Oblivion, Call of Duty 3 a dalších. Mnohé přitom budou ke stažení prostřednictvím služby Playstation Network, jakémsi ekvivalentu online služby Xbox Live. Uvidíme, zda bude milion přístrojů stačit a jak se PS3 u nás ujme.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Jízdní řád na 5. týden

Témata článku: , , , , , , ,