Sony připravuje žaloby proti hackerům PS3

Nedávno se objevily zprávy, že hackeři dokázali obejít software PS3, který rozlišuje originální média od pirátských. Nyní Sony Computer Entertainment of America prohlásila, že bude proti všem takovýmto osobám postupovat velmi agresivně. Sony má v plánu podat soudní žalobu proti každému, kdo by se zabýval výše zmíněnou činností.

"Bohužel, hackeři se pokoušejí zneužít systémový software jakéhokoli hardware," prohlásil tiskový mluvčí SCEA Dave Karraker. "Jediné, co proti tomu můžeme jako společnost dělat, je zesílit naši ochranu a agresivně postupovat a podávat žaloby proti komukoli, kdo se pokusí o nelegální zneužívání systémů."

Tato prohlášení přišla v reakci na zprávu, že hackeři prolomili ochrany u PS3 firmware verzí 1.10 a 1.11, takže konzole je nyní schopná nabootovat vypálená média. Ovšem nabootovat a spustit jsou dvě různé věci. Hackerům se dosud nepodařilo úspěšně rozjet žádnou hru ani vlastní software.

Pirátská scéna existuje v současnosti prakticky na všech platformách; handheld PSP pak má velmi silnou hackerskou komunitu, která doufá v rozšíření svého pole působnosti i na PS3.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (29) Další článek: Recenze: Ratchet and Clank: Size Matters

Témata článku: , , , , , , ,