Sony prodalo za úvodních 24 hodin přes milion konzolí PS4

Konečně se nám dostává nějakých oficiálních informací ze stáje Sony, které nedávno vypustilo na trh dlouho očekávanou konzoli nové generace.

Ať už se na to díváme z jakékoliv strany, PlayStation 4 slaví slušný úspěch. Jistě, našlo se několik poškozených kousků, nabídka her není bůhvíjak variabilní a vše nefunguje tak, jak by mělo. U startu nové generace hardwaru se to ale děje běžně, a pokud člověk proletí nové komentáře, zjistí, že jsou z větší části pozitivní. PS4 je především extrémně výkonným strojem s příslibem do budoucna a značně perspektivními výhledy. Ale pojďme na ta čísla.

 

 

Shuhei Yoshida se na svém Twitteru pochlubil, že se za prvích 24 hodin od startu prodejů v Severní Americe prodalo více jak jeden milion konzolí. Pokud se navíc podíváte na graf prodejů všemožných dostupných konzolí z prvního měsíce jejich života, zjistíte, že se PS4 vyškrabalo na vrchol a jedná se tedy o rekordně rychle prodávaný stroj. Nezbývá, než si počkat na Xbox One a zjistit, zda to tak zůstane.

ps4-sales-figure-comparison-with-other-console.png

I přesto, že jsou premiérové PS4 hry v čele s arkádou Knack a akcí Killzone: Shadow Fall brány jako značně průměrné, nesmíme zapomínat, že jde o začátek dlouhého životního cyklu konzole. Ty nejlepší hry a maximální využití obou next-gen konzolí nás teprve čeká a ačkoliv si na statistiky nového Xboxu ještě počkáme, u PS4 lze říci jediné. Skvělý stroj a perspektivní výhledy. Teď už aby to dorazilo i k nám.

Diskuze (8) Další článek: Assassin’s Creed IV: jak těžit z chyb a jít vstříc komunitě

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,