Sony registrovalo patent na Playstation kazety, využije je PS5?

Další tajnosti kolem PS5, nebo zbrusu nový handheld?

Kolem platformy Playstation opět začíná být rušno. Německý web LetsGoDigital si totiž všiml zaregistrovaného patentu u brazilského patentového úřadu INPI, o který se postarala společnost Sony. Jedná se o patent na Playstation kazetu. 

Už to samo o sobě je velmi zajímavé, jelikož konzole Playstation nikdy kazetový systém nepoužívala. Kazetový systém naposledy využil handheld PS Vita, Sony však nedávno informovalo, že žádný nový handheld nechystá. To se samozřejmě během uplynulé doby mohlo změnit, moc realistické to však není. Také konzole Playstation 5 bude mít novou generaci Blu-ray mechaniky, což bylo oficiálně potvrzeno.

playstation-cartridge-application.jpg

O design kazety se postaral Yujin Morisawa, art director společnosti Sony Interactive Entertainment, který je zodpovědný za většinu návrhů a designů platformy Playstation za posledních 15 let. Právě od něj pramení původní design devkitu, který se později ukázal být pravý, což je přidává dříví do ohně. 

Na vysvětlení si tedy budeme muset ještě počkat, je ale rozhodně zajímavé, na co Sony podobný patent potřebuje. Co myslíte? 

Diskuze (5) Další článek: Death Stranding už je k předobjednání na Steamu a Epic Games Store

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,