Sony se vyjádřila k hrozbě Activisionu

V herním průmyslu se tedy dějí věci. Bobby Kotick, CEO Activisionu, nedávno prohlásil, že jeho firma přestane vydávat hry pro všechny platformy Sony, pokud se tamější vedení nerozhodne zlevnit PS3 a navýšit tak počet prodaných konzolí, což nemohlo moc dlouzho zůstat bez odezvy. O pár dnů později se tedy objevila odpověď mluvčího Sony, která však byla hodně defenzivní.

"Playstation po letošní E3 zaznamenal výrazný posun kupředu," začal Patrick Seybold své prohlášení. "Jsme skutečně velmi optimstičtí co se jeho růstu týče. Aktuálně máme pro všechny naše platformy připraveno přibližně 350 titulů, mezi nimiž je rovněž řada očekávaných her od našich partnerů, s nimiž se snažíme na trh dopravovat pouze tituly nabízející kvalitní herní zážitek."

Zvláštní reakce na útočnou strategii Activisionu, ale možná se jen v Sony rozhodli věřit předpovědím známého analytika Michaela Pachtera, jenž je přesvědčen, že Kotick pouze blufuje a nátlakovou politikou se japonského giganta snaží dotlačit ke zlevnění třetího Playstationu. Přeci jen, zlevnění znamená více prodaných konzolí, s čímž je spojen i nárůst prodejních čísel PS3 her a tudíž potenciálního výdělku Activisionu.

Zdroj: 1UP

Váš názor Další článek: Left 4 Dead 2 na PS3?

Témata článku: , , ,