Sony šetří, slučuje tvůrčí studia

Společnost Sony vzala slibovanou restrukturalizaci očividně vážně, neboť se na povrch dostala informace o sloučení dvou britských studií, ke kterému podle všeho již došlo. Liverpoolská tvůrčí pobočka jmenované firma tak ve svých řadách přivítala programátory ze studia Evolution, které spadlo pod křídla Sony již v roce 2007.

Od té doby si mezi hráči vydobylo slušné jméno především díky závodní sérii Motorstorm, jež se těší značné oblibě. Pro tamější tvůrce to ovšem nebylo první setkání s Playstationem, coby herní platformou. Jejich jméno totiž najdete rovněž pod značkou World Rally Championship, na které pracovali čtyři roky. Tehdy ještě pro Playstation 2.

Liverpoolští vývojáři si zase mohou připsat kredit za WipEout HD, jenž byl hráčskou komunitou přijat více než vřele. A nutno podotknout, že po právu. To ale není vše, zdejší vývojáři pomáhali chlapcům (a chlapům) z Evolution i při tvorbě Motorstormu, díky čemuž mají k sobě obě studia mnohem blíže, než by se na první pohled mohlo zdát.

Michael Denny, senior vice president Worldwide Studios Europe, pak v rozhovoru pro zahraniční portál Games Industry.biz prozradil, že obě studia, ač působící navenek jednotně, budou i nadále pracovat na svých sériích, stejně jako se budou snažit přijít s něčím novým a originálním. Víc však k jejich budoucnosti neprozradil. Snad jen, že sestěhování obou týmu dohromady proběhne v několika málo následujících týdnech.

Zdroj: Games Industry

Váš názor Další článek: Druhý Bioshock se bude odehrávat před prvním

Témata článku: ,