Sony sjednotí hudební instrumenty

Společnost Sony oznámila, že podobně jako Microsoft pracuje na tom, aby hudební nástroje pro jednotlivé hry byly na jejích konzolích vzájemně kompatibilní. Zatím se jednotnost týká kytar, soustavy pro bicí a mikrofonů.

Fanoušci hudebních her často trpěli, protože pokud chtěli hrát více různých titulů, znamenalo to pro ně i skladovat doma několik sad hudebních ovladačů. Nedávno však společnost Activision Blizzard oznámila, že hodlá na konzoli X360 podporovat u své chystané hry Guitar Hero: World Tour i příslušenství patřící pro konkurenční Rock Band 2, jmenovitě pak kytary a bicí. Tehdy se sice jednalo pouze o konzoli od Microsoftu, ale dělalo se prý i na dohodě pro PS3 od Sony.

guitarheroworldtour01.jpgguitarheroworldtour02.jpg

Vize se pak stala skutečností a Sony tak oznámila, že na její konzoli bude možno používat nejen kytary a bicí pro různé hry. Přidává k tomu i možnost využití mikrofonu pro SingStar, nebo zahrnutí Rock Revolution od Konami mezi hry, kde půjde použít univerzální kytary a bicí. Jediný problém samozřejmě bude ve zpětné kompatibilitě, protože třeba Activision odmítli zabudovat do své hry patch, v rámci něhož by bylo možno používat kytary z Rock Bandu pro ovládání Guitar Hero 3. Každopádně hudební hity tohoto podzimu, ať už se jedná o Rock Band 2, Guitar Hero: World Tour, nebo Rock Revolution, bude prý možné hrát s univerzálním příslušenstvím.

Zdroj: Gamespot
Dostupné pro: X360, PS3, Wii
Žánr: Simulátory | simulace rockové (metalové, punkové…) kapely
Výrobce: Neversoft Entertainment | Webové stránky hry
Váš názor Další článek: Space Siege CZ - mezigalaktický masakr

Témata článku: , , , , ,