Sony slibuje silnou sezónu a zvyšuje výrobu PS5. Nikdo by už neměl čekat

Japonská videoherní společnost oznámila navýšení dodávek PS5. Aktuální generaci konzolí na vybraných trzích sama prodává skrz svůj e-shop, zlepšit se ale má i dostupnost na globálních trzích. Sony chce mít v oběhu hodně PlayStationů, protože letos očekává silný rok pro software i hardware.

V nadcházejících dne totiž startuje luxusní ovladač DualSense Edge s vyměnitelnými prvky, zadními páčkami, nastavitelnými triggery a možností přemapování tlačítek. Na 22. února pak připadne celosvětová premiéra PS VR2, druhé generace headsetu pro virtuální realitu.

Čerstvě odstartovala akční adventura Forspoken, která však sbírá spíš zklamané recenze (včetně té naší). Za měsíc ale dorazí nadějný titul Hogwarts Legacy a letos na PS5 vyjdou také Assassin’s Creed Mirage, Final Fantasy XVI, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4: Remake a Street Fighter 6. Kromě nich se hráči mohou těšit i na DLC Lightfall pro Destiny 2 a Burning Shores pro Horizon Forbidden West.

image.png

Pro PS VR2 bude připraveno přes 30 her a rozšíření pro stávající tituly. Virtuální realita ale nakonec možná nebude takový hit, jak Sony doufá. Podle zdrojů Bloombergu totiž firma snížila odhady dodávek na polovinu. Původní prý počítala s distribucí dvou milionů headsetů, nakonec jich ale v prvním čtvrtletí dostane do obchodů jen milion. Na vině může být jednak obecně slabší zájem o VR, jedna vysoká cena. Sada brýlí a dvou ovladačů bude stát 600 eur (14 300 Kč).

Pokud jde o dostupnost konzolí, ta se zlepšila už loni na podzim. V tu dobu sice Sony obě varianty PS5 zdražilo o tisícovku, často se ale objevují v akcích, zejména v sadách s více hrami nebo druhým ovladačem, které navýšení cen dokážou kompenzovat. Základní balení v obchodech bývají spíš zřídka.


Ceny PS5 v českých obchodech

PlayStation 5 Slim PlayStation 5 Slim
nabízí 56 obchodů za ceny od 11 979 Kč
Porovnat ceny
PlayStation 5 PlayStation 5
nabízí 21 obchodů za ceny od 12 700 Kč
Porovnat ceny

Diskuze (8) Další článek: Recenze hry Forspoken. Promarněná příležitost po všech stránkách

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,