Sony trvale snižuje dotace PS3

Je všeobecně známo, že prodeje třetího Playstationu byly od začátku dotované firmou Sony, která se tak snažila zabránit vysoké prodejní ceně konzole, jež by bez větších pochybností odradila většinu potenciálních zákazníků. Jmenovaná společnost se však nerada zmiňovala o výši dotace, či o ztrátě, kterou tato skutečnost způsobuje.

Lidem ze Sony se však úspěšně dařilo (a vlastně nadále daří) snižovat výrobní náklady, což logicky znamená postupné snižování dotací, s čímž se milerádi pochlubí i veřejnosti. Vězte tedy, že zatímco po uvedení na trh byl Playstation 3 prodáván za $599 (výrobní náklady činily $840), dnes je jeho cena na mnohem příjemnějších $399 (výrobní náklady se propadly na $440).

Z přibližně $240 (cca 4800,- Kč) se tak několikráte zmíněné firmě podařilo zredukovat své "bonusové" výdaje na přívětivějších $40, přičemž se dá předpokládat, že během několika následujících měsíců bude zapomenuta i tato částka a PS3 se konečně stane profitabilní.

Pravdou nicméně zůstává, že nižší ceně padlo za oběť několikero zajímavých věciček, bez nichž se zkrátka musí aktuální verze "nového" Playstationu obejít. Budiž tedy zapomenuta podpora PS2 her, dva USB výstupy a sloty pro paměťové karty. Buďme ale vděční alespoň za větší harddisky.

Zdroj: CVG

Diskuze (13) Další článek: Co se hrálo o Vánocích?

Témata článku: , , , , , , ,