Sony ukázalo bližší pohled na konzoli PlayStation 5 a její vnitřnosti

O nadcházejícím PlayStationu toho Sony z nějakého důvodu stále spoustu tají, i když už má na trh dorazit za měsíc. Dnes jsme zase o něco chytřejší díky videu, ve kterém se podíváme na vnitřnosti konzole.

Listopad už se blíží a s ním i nová generace konzolí. Sony nám dnes v novém videu ukázalo, jak budou vypadat vnitřnosti pátého PlayStationu. Jak uvádí inženýr hardwaru Masajasu Ito v posledním příspěvku na PS.Blogu, na tvorbě konzole pracují už od roku 2015. 

Nejdříve přichází pohled na vnější části. Na přední straně PlayStationu 5 najdete porty USB-C a USB-A. Zezadu pak kromě napájecího vstupu, HDMI a LAN vstupu nechybí další dvojice USB-A. Po předvedení toho, jak se zachází s podstavcem konzole, který využijete jak při vertikální, tak při horizontální poloze, se Jasuhiro Ótori konečně dostává dovnitř konzole. 

Pro uživatele bude velmi jednoduché odejmout bílé strany konzole. Díky tomu budete mít snadný přístup k lapačům prachu a snadno tak můžete konzoli čistit. Také už víme, jak to bude vypadat s rozšířením úložného prostoru konzole. Pod krytem je volný prostor, kam budete moci disk s rozhraním M.2 a podporou PCIe 4.0 umístit.

Hlouběji byste se sami pouštět neměli, protože vám hrozí riziko ztráty záruky. Nicméně pokud vás zajímá jak vypadá základní deska nebo chlazení konzole, vše najdete ve druhé polovině videa. Díky těmto vnitřnostem prý dosáhli toho, že je pátý PlayStation velmi tichý, což by byla příjemná změna oproti PS4 Pro. 

Diskuze (42) Další článek: Blíží se další filmová adaptace, začalo se makat na rebootu Resident Evilu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,