Sony vydává první velkou aktualizaci pro PS5. Umožní zálohovat hry na USB

Hry pro PS5 konečně půjde přesunout na externí disk a ušetřit místo na SSD

Už zítra začne Sony distribuovat důležitou aktualizaci pro PlayStation 5. Díky ní konečně půjde nativní hry pro PS5 přenést na externí disk, a ušetřit tak cenné místo na interním SSD.

Funkce bude mít několik omezení:

  • Hry pro PS4 lze hrát i z USB, tituly pro PS5 nikoliv. Musí se nejprve přesunout zpět na SSD.
  • USB disky musí být zapojeny napřímo, nikoliv přes rozbočovač.
  • Musí podporovat USB 3.0 a novější s propustností 5 Gb/s.
  • Disky musí mít kapacitu alespoň 250 GB, PS5 pak podporuje nanejvýš 8 TB.
  • Ke konzoli lze připojit více disků, ale jen jeden se může chovat jako rozšířené úložiště.

Sony stále pracuje i na podpoře rozšiřujících SSD pro slot M.2, ze kterých by šlo nativní hry pro PS5 i hrát. Stále však nevíme, kdy tato funkce dorazí.

Majitelé PlayStationu 5 budou moci po aktualizaci využít funkci Share Play i s uživateli vlastnícími PS4. Kamarádům se starší konzolí mohou sdílet obrazovku či je rovnou nechat převzít ovládání i u PS5 her. Skrz PSN také půjde posílat pozvánky k připojení do hry uživatelům obou generací konzole. Sony dále redesignovalo Game Base, umožní najednou ztlumit chat či regulovat hlasitost jednotlivých hráčů v multiplayeru.

V knihovně půjde schovávat nechtěné hry. Přibude automatické stahování aktualizací her. Uživatelské rozhraní půjde „zoomovat“. A redesignu se dočkají i statistiky trofejí.

Japonská společnost také slibuje několik budoucích vylepšení mobilní aplikace pro Android a iOS. Skrz ni bude možné spravovat úložiště PS5, porovnávat trofeje s přáteli nebo seřazovat a filtrovat položky v PlayStation Storu.

Diskuze (1) Další článek: Nový trailer z týmovky Hood: Outlaws & Legends má pořádnou dávku akce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,