Sony zdůvodňuje zpoplatnění online služby PSN, chce kvalitu

Ačkoliv si v nové generaci PlayStation za multiplayer budeme platit, rozhodně to nebude jen vymáhání peněz. Alespoň to tvrdí Sony.

Uživatelé, kteří si koupí PlayStation 4, budou muset za využití služby PS Plus platit, aby si mohli bez problémů zahrát všechny multiplayerové hry a využít funkce PlayStation Network. To je v těchto vodách úplná novinka, jelikož majitelé PS3 doteď mohly hrát online lidově řečeno „zadara“. To strhlo nemalou vlnu reakcí a Fergal Gara, britský šéf Sony Computer Entertainment, se pokusil vysvětlit, proč se pro tuto variantu rozhodli. Prý to rozhodně nebyla rychlovka.

Hlavním důvodem je prý to, že placená verze PSN+ umožnila stanovit rozumnou cenu samotné konzole PS4 (s tím se vřele ztotožňujeme), jelikož pomůže společnosti získat zpět vynaložené finance a nutno dodat, že ne zrovna malé. Peníze dále pomohou udržet velkou online síť v provozu, nabídnout mnohem lepší stabilitu, výkon a sociální funkce.

Nový PS Plus se navíc nevztahuje pouze na PS4, ale taktéž na PS3 a PS Vita. Jednoduše řečeno, jedno předplatné vám dá přístup ke všem třem konzolím a jejich funkcím.

Dále Gara zdůraznil, že dostanou předplatitelé při vydání konzole věcné dárky, jako je např. titul DriverClub a další neohlášení bonusy. Třešničkou na dortu je pak cross-game chat, který má být konečně integrován do systému PS4.

Dále stojí ještě zmínit, že většina tzv. free-to-play her nebudou vyžadovat placenou verzi PSN.

Zdroj: OPM

Diskuze (5) Další článek: Ubisoft chce na plátna také Watch Dogs a Far Cry

Témata článku: , , , , , , , ,