South Park: Kick the Baby! aneb Zastřel si Kennyho podruhé

Před nějakou dobou na Doupěti vyšla hra jménem South Park: The Real Armageddon od českého týmu ALBIsoft. Dnes vám můžeme nabídnout něco, co by se dalo nazvat druhým dílem. No, možná by bylo lepší slovo remake. Jde tu totiž „jen“ o předělání hry z dosu na windows a přidání skvělých vychytávek, jež ze hry dělají do slova a do písmene zábavu na dlouhou dobu.
Hry na téma South Park jsou věčné. Důkazem toho byť další titul z dílny českých autorů nazvaný příznačně South Park: Kick the Baby! (SPKTB). Tato hra je jakýmsi pokračováním hry South Park: The Real Armageddon, jejíž recenzi jste si před časem mohli na Doupěti přečíst. Všem, kteří tak doposud neučinili, to jen doporučím, protože dnes tu popíšu jen víceméně seznam změn a celkový dojem ze hry.

South Park: Kick the Baby!South Park: Kick the Baby!

V minulém dílu této skvělé hry jste měli za úkol střílet pouze Kennyho, to však začalo býti po nějaké době dosti stereotypní a proto autor přišel s celkem zajímavým nápadem – do hry zakomponoval dva různé módy, jak hru lze hrát:

Mód první – Kick the Baby
Klasika z minulého dílu – musíte sestřelit co největší počet Kennyů (safra, zas je tu to hrozné nesklonné slovo :-). V tomto módu musíte projít skrze 10 levelů (+ 1 bonusový). V každém z nich musíte dosáhnout předem stanoveného počtu bodů, jenž vám zaručí postup do dalšího kola. Na hru máte časový limit jednu minutu.

Mód druhý – Kennyhunter
Tento mód je oproti prvnímu kratší a jednodušší. A jde tu v podstatě o styl hry podobný Moorhuhnu, kdy za daný časový limit (2 minuty) musíte zastřelit co nejvíce Kennyů a odkopnout co největší počet Iků (takové malé batole). Ale nejde, abyste odkopli Kennyho a zastřelili Ika, v tomto případě by jste vaše skóre oloupili o 50 bodů.

Zde bych si dovolil mít jednu připomínku: nevím, proč se mód, kde máte střílet Kennyho jmenuje Kick the Baby a mód, kde máte odkopávat mimino Kennyhunter. Asi chybička se vloudila…

South Park: Kick the Baby!South Park: Kick the Baby!

To, co musím však vyzvednout je grafická a hudební stránka hry – ta je naprosto dokonalá, hlavně ta hudební, ta se mi líbila moc. Po celou dobu hry vám hrají do uší zremixované taneční skladby, které jsou, a teď se podržte, zpívány samotnými postavičkami. Tento výběr se rozhodně povedl.

SPKTB je rozhodně dobrá hra, která si zaslouží vaši pozornost. Ať už pro to, že vyšla z českých zlatých ručiček nebo jen z toho důvodu, že hře není vlastně ani co vytknout.

Download (4,81 MB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (4) Další článek: Posezení nad dopisy čtenářů

Témata článku: , , , , , ,