South Park: The Fractured But Whole - ukázková licence

Konečně známe datum vydání nového dílu South Parku, tak proč si neshrnout, o co půjde a na co se můžeme těšit?

Klacek pravdy z prvního dílu už je dávno pasé. Děti ze South Parku už válka mezi lidmi, elfy a nacistickými kočkami omrzela, a tak na řadu přichází nová doba – doba superhrdinů. A ne jen tak ledajakých. Čeká vás Eric Cartman v roli Coona nebo třeba Butters jako profesor Chaos. K tomu si přidejte kupu vtipů, prdů, narážky na popkulturu i mimo ni a máte pokračování South Parku s podtitulem The Fractured but Whole. Jak si můžete všimnout, samotný podtitul je vtípkem. Méně zdatným jedincům co se angličtiny týče to tak přijít nemusí, ale ostatní určitě vědí, na co narážím.

 

Cartman už má naplánované superhrdinské filmy a seriály, ale kvůli nedostatku prostoru pro některé hrdiny se zdejší parta rozděluje na dvě strany

 

Jistě si pamatujete na trailer, který vyšel ve stejném období, co film Captain America: Civil War. Tvůrci South Parku to samozřejmě nenechali jen tak a v traileru si z filmu a dalo by se říct, že i z celého Marvelu stejně jako z konkurenčního DC Comcs, vystřelili. V situaci z traileru totiž podobně jako ve zmíněném filmu panují rozepře mezi hrdiny. Cartman už má naplánované superhrdinské filmy a seriály, ale kvůli nedostatku prostoru pro některé hrdiny se zdejší parta rozděluje na dvě strany. A tady se konečně dostáváte na scénu vy. Na jakou stranu se přidáte? Podpoříte myšlenku The Coona, nebo budete věřit záhadnému Mysterionovi?

2885741-sptfbw_ren_stillimage_150615_4pmpt_1434390754.pngcoon-on-car-1920x1080_Widescreen_208832_256402.jpghuman-kites-1920x1080_Widescreen_208809_256408.jpg

Tentokrát budete mít více možností hned při tvorbě postavy. Bude totiž možné hrát za holku. Pokud tak učiníte, bude na vás okolní svět reagovat jinak, než v klučičí podobě. Matt Stone se v jednom z rozhovorů vyjádřil takto: "Ve Stick of Truth byly holky frakcí ve fantasy světě. Pak přišel někdo s tím, že by chtěl hrát za holku. Tehdy by to v příběhu nefungovalo, mohlo by to celou hru rozbít. Jenže teď jsme na tuhle možnosti mysleli už od začátku vývoje."

maxresdefault.jpg

"Kluci jsou prostě malí kluci, je o nich celý příběh, že běhají po všech čertech a řeší všelijaké problémy. Když si představíte, že by nereagovali na to, kdybyste hráli za holku, nepřišlo by vám to divné? V seriálu na ně vždy reagují. Každý trochu po svém, ale určitě jinak, než na kluky. Proto jsme udělali dvě varianty podle toho, za koho budete hrát," vysvětluje Stone. Dále ještě zmiňuje, že chtějí předejít situaci ze hry The Division, kde můžete hrát jak za muže, tak za ženu, ale svět na to nijak nereaguje.

Ještě něco málo k příběhu. Hned den poté, co končí Klacek pravdy, začíná nové dobrodružství, takže se bude plynule navazovat tam, kde jsme minule skončili. Pro nové hráče by to ale neměla být velká překážka. Pokud jste první díl nehráli, můžete si předobjednat Fractured but Whole a k tomu dostanete i Klacek pravdy. A to se vyplatí!

mysterion-1920x1080_Widescreen_208814_256414.jpgprof_chaos-1920x1080_Widescreen_208820_256420.jpgsp_fractured_2.jpg

Při tvorbě samotné hry vývojáři brali v potaz i ohlasy hráčů. Jedním z těch, který s vývojáři přímo spolupracovali, je nejznámější youtuber PewDiePie.

Nejrazantnější změna je vidět v soubojovém systému. Tvůrci opustili od klasického JRPG systému a vrhli se do taktičtějších vod. Při boji se totiž nyní můžete pohybovat po vymezené ploše. Je tady tedy možnost útočit zezadu, což způsobí větší poškození. Dále pak dojde i na plošné útoky. Na bojišti samozřejmě nebudete sami, po boku se vám postaví spousta známých postav ze South Park a pokud si hru předobjednáte, tak to může být i pan Ručníček. Krom soubojů se mění i výběr povolání hlavního hrdiny či hrdinky. Z původních čtyř se nabídka rozrostla na číslovku 12. Hráči tak budou mít více možností, aby si vybrali třídu odpovídající jejich stylu hraní.

3078711-sptfbw_ss_screenshot-humankitepov_e3_130616_230pmpt_1465825997.jpg

Možná si říkáte, proč se bude opět začínat od prvního levelu, když jste na konci Klacku pravdy měli tu nejsilnější postavu z celého South Parku. Je to z toho důvodu, že je to jiná hra. To dá přece rozum. Můžete zahodit svoje zkušenosti z fantasy světa, tady jste v občanské válce.

 

Můžete zahodit svoje zkušenosti z fantasy světa, tady jste v občanské válce

 

Do South Parku jsme se vlastně měli podívat už v prosinci minulého roku, ale kvůli nedostatku času se musel vývoj ještě o pár měsíců prodloužit. Nevíme konkrétně, co za tímto rozhodnutím stojí, ale tvůrci nás ubezpečují, že to hře pomůže k tomu, aby dosahovala co nejlepší kvality. Hra je ve vývoji už od roku 2014 a původně se měla jmenovat Butthole of Time, ale to neprošlo kvůli potížím s prodejci. Asi nemusím zmiňovat proč.

SouthParkFBW_02.jpgtowlie-1920x1080_Widescreen_208826_256426.jpgwelcome-fbw-article-image-fullsize.jpg

Na vývoj samozřejmě stále dohlížejí tvůrci seriálu, Matt Stone a Trey Parker, takže o kvalitu v tom pravém southparkovském stylu se nemusíme bát. Jestli se Fractured but Whole povede stejně dobře, jako jeho předchůdci, se přesvědčíme 30. března.

Diskuze (1) Další článek: Podívejte se na první půlhodinu z pohádkového dobrodružství Rime

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,