Specifikace PS4 a XOne jsou prakticky totožné, říká Shinji Mikami

O tom, která konzole je lepší se mluví už něco málo přes půl rok. I přesto, že jsou již známé veškeré specifikace obou konzolí, prakticky neustále se bojuje o to, která konzole drží ve výkonu pomyslný prim.

Většina lidí se přiklání k PS4, která má o něco málo lepší hardware, tvůrce série Resident Evil Shinji Mikami se však v rozhovoru pro časopis Edge nechal slyšet, že obě konzole jsou podle něj stejné a není mezi nimi žádný skutečný rozdíl.

Potřebujeme jen jednu konzoli. Proč musíme dělat dvě verze hry? I když Xbox One měl ze začátku slabší specifikace, nyní je vše takřka vyrovnané, takže nevidím důvod ke konkurenci," řekl Mikami.

Mikami není žádný prostopášný chlapík. Kromě Rezidenta je také tvůrcem připravované hororové hry The Evil Within, která bude k mání pro Xbox 360/One, PS3/PS4 a PC. Hororová akce bude využívat nový grafický engine id Tech 5. Příběh se bude točit kolem detektiva Sebastiana, který dostal na starosti případ s hromadnou vraždou. Záhadné události ho přinutí se ale o případ zajímat více. Podle Mikamiho se hra vrátí ke klasickým hororovým hrám, jako je například Alone in the Dark nebo první díl Rezidenta. Hra by měla vyjít někdy v příštím roce.

A co si o souboji konzolí myslíte vy? Podělte se v diskuzi.

Diskuze (28) Další článek: Killzone: Shadow Fall se pyšní parádní novou galerií

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,