Spekulace kolem konfigurace konzole Nintendo NX pokračují

Měla by se současná generace konzolí třást? Nintendo se nebojí, a dělá průzkum trhu po svém.

Již dřívější zprávy naznačovaly, že Nintendo to s novou konzolí myslí opravdu vážně. Kéž by ne! Někdejší tahoun konzolového trhu si reputaci u hráčů s představením méně atraktivního Wii U značně pohoršil, nyní je ten nejvyšší čas na nápravu. Delší dobu se diskutuje o tom, že by jejich nová konzole měla ty stávající od Sony a Microsoftu výkonem předčít v řádech gigaflopů. To je zatím ve hvězdách.

Nicméně GFK, společnost zodpovědná za marketingový průzkum trhu Nintenda, rozeslala vybraným uživatelům dotazník, ve kterém otevřeně vyzvídá, co si hráči slibují od jejich nové konzole.   

Mezi informacemi v mailech se objevily i tyto parametry: 

  • podpora achievementů 
  • streamování v rozlišení 4K při 60 snímcích za vteřinu 
  • hraní v rozlišení 900p při 60 snímcích za vteřinu (a 1440p při 30 snímcích?)
  • možnost streamovat hry do NX Handheldu 
  • obsah balení: konzole, sensor, ovladač, HDIM kabel 

To zní hezky, ne? Tady ale ještě průzkum neskončil. 

Kupříkladu se dále objevily otázky typu - kolik by jste byli schopni zaplatit za tuto konzoli, pokud byste měli zájem o placenou službu, která by zpřístupnila hry 6-18 měsíců po vydání (čili obdoba PS Plus a Xbox Gold) a dokonce nechyběly ani otázky kolem zpětné kompatibility. Schválně, jaký pocit by asi dnes ve vás vyvolal Super Mario Bros. z roku 1985? Navíc se celkem kontroverzně zeptali i na to, zda byste měli zájem i o optickou mechaniku. 

Nicméně, žádná ze zpráv není potvrzená a jedná se o ryzí dohady a spekulace. Dle předešlých úniků by Nintendo mělo oficiálně představit svůj mix přenosné a klasické konzole na letošní E3, resp. někdy v červnu. Na pultech obchodů by se pak měla začít objevovat těsně před Vánocemi, přičemž do konce roku by se podle dřívějších předpovědí mělo prodat minimálně deset milionů kusů.

Váš názor Další článek: V UFC 2 si vybojujete Mika Tysona! Nebo si předobjednejte

Témata článku: , , , , , , ,