Spider-Man – Co tohle je? Olympiáda superchlápků!

Hra podle komiksu? Těch už tady bylo a většinou nedopadly moc dobře. Neversoft se však rozhodli porušit tradici a pozvali si samotného boha skoro všech Marvelovských komiksů Stana Lee a nahromadili do jedné hry hrdiny asi z pěti dalších komiksových sérií včetně překvápka na závěr, kdy nás navštíví i sám pan Superúchyl – Captain America.
Žánr: akční
Card: 1 blok
Multiplayer: Ne
Dual Shock: Ano
Výrobce: Neversoft
Distributor: Activision

Hra podle komiksu? Těch už tady bylo a většinou nedopadly moc dobře. Neversoft se však rozhodli porušit tradici a pozvali si samotného boha skoro všech Marvelovských komiksů Stana Lee a nahromadili do jedné hry hrdiny asi z pěti dalších komiksových sérií včetně překvápka na závěr, kdy nás navštíví i sám pan Superúchyl – Captain America. Přítomnost komiksových celebrit a přehršle superchlápků ale ještě nezaručují kvalitní hru. To si asi všichni v Neversoftu dobře uvědomili a tak hře věnovali trochu upravený engine z Tony Hawk´s Skateboarding, díky kterému vypadají skopičiny pavoučího muže opravdu efektně.

SpidermanSpiderman

Můžete dělat opravdu všechno, co dělá Spider-Mana Spider-Manem. Plazíte se po stropech, přelétáváte z mrakodrapu na mrakodrap, svazujete nepřátele pavučinovým vláknem a všechno to vypadá až neuvěřitelně efektně. Pro komiksové fanatiky je připraveno opravdu hodně bonusů v podobě sbírky nejznámějších Spideyho komiksů plus podrobné informace o všech postavách, vystupujících ve hře.

SpidermanSpiderman

Není třeba dodávat, že pro fanoušky Spider-Mana je tahle hra absolutní povinností. Pro všechny ostatní to bude alespoň na chvíli dobrá zábava a tady se dostáváme k jedinému, ale zato dost velkému mínusu Spideyho Playstationových skopičin.

SpidermanSpiderman

Hra je totiž až nepochopitelně krátká. Neversoft vymysleli perfektní engine, přitáhli story přímo do Stana Lee a na hudební doprovod si pozvali Apollo 440. To všechno kvůli asi čtyřem hodinám čisté hry a to je opravdu hodně málo. Hra se dá sice hrát stále dokola, přičemž získáváte nové speciální schopnosti (tak trochu na způsob Metal Gear Solid), ale nemyslím si, že i největší fanatiky to bude bavit víc, než dvakrát. Každopádně se těším, co vytvoří Neversoft příště (samozřejmě kromě Tony Hawk´s Skateboarding, to je tutovka), protože tak dobrá hra podle komiksu tady ještě nebyla.

Grafika: 8/10
Zvuky: 8/10
Hudba: 8/10
Hratelnost: 9/10
Moc pěkná ale příliš krátká hra.
Celkové hodnocení: 6/10
Diskuze (4) Další článek: Blitz - aneb krve až po kolena

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,