Splňují hry dávné vize?

Herní stránka Quickjump Network si koncem roku položila zajímavou otázku, zda současné her splňují některé vize, kterými se pyšnili herní prognostici v minulém tisíciletí. Autoři přitom našli a rozebrali článek z roku 1981, v němž je budoucnost hraní trefně popsána.

Samozřejmě, že existují mnohé teorie, které předvídaly všerůzné šílenosti, mezi těmito úlety však člověk občas nalezne zrnka génia, nebo nevysvětlitelné náhody. Ostatně, podívejte se sami na obrázek z časopisu Data of Data Realms, který byl vydán v roce 1981 a popisoval hraní v tehdy vzdálené budoucnosti. Se zmínkami o super-realistické grafice se setkáváme skoro u každé ohlašované hry, stejně tak vzrostla komplexnost her – už jsme pokročili od jednoduchých a zábavných hříček typu Pong.

Výkony počítačů jsou také v článku zmíněny, pokud si vzpomenete na první počítače z osmdesátých let, tak sami uznáte, že jsou těžko srovnatelné s dnešními. Takto bych mohl procházet jednotlivé vize a často bych je shledal splněnými. Jedině snad s výjimkou ultimate game, systému odděleného od světa do vlastního uzavřeného prostoru, i když i v tomto případě se dá uvažovat o virtuální realitě. Ta však bohužel, nebo pro některé možná naštěstí, zůstává teprve hudbou budoucnosti, o které můžeme teprve snít. Uvidíme, jakým teoriím se zasmějeme třeba o deset let později.

Zdroj: QJ

Diskuze (7) Další článek: Galerie: Final Fantasy XIII

Témata článku: , ,