Společné hraní Mario Kart utužuje vztah, tvrdí průzkum

Pokud rádi závodíte s Mariem a svojí drahou polovičkou, máme pro vás dobré zprávy.

Jestli některá hra dokázala rozervat přátelství na kusy vícekrát než Mario Kart, tak byste nejspíš řekli, že patří k největším ničitelům vztahů na světě. Jak se ale ukazuje, závodní hra s kníratým instalatérem ve skutečnosti dokáže pomáhat si vztah s partnerem udržet. Alespoň to tvrdí nový průzkum, kterého se zúčastnilo více než tisíc lidí.

Každý třetí respondent mezi 18 a 24 lety věku prozradil, že jeho vztahu hraní počítačových her přímo pomáhá. U lidí s vyšším věkem potom tato čísla měla sestupnou tendenci. "Partneři z generace mileniálů vyrostli s počítačovými hrami jako nedílnou součástí jejich životů. Jsou pro ně tedy mnohem přirozenější a lépe přijímané. Naproti tomu stojí starší generace, u kterých hraní bylo považované za dětinské a nedospělé," vysvětlil tento trend profesor James Gaskin.

Jako nejpozitivnější hra pro vztahy vyšel z průzkumu Mario Kart, který následovalo Call of Duty a Skyrim. Z tisíce lidí, kteří se ale zúčastnili tohoto průzkumu o přímé spojitosti mezi rozchodem a hraním mluvilo jenom 42. Naproti tomu se potom v Británii v minulých letech mohly stavět hry jako FIFA nebo Fortnite, které údajně vedly k obrovskému množství rozchodů i rozvodů.

Hrajete v páru hry, nebo jste herní vlci samotáři?

Váš názor Další článek: DLC Rise of the Ghosts pro střílečku Rage 2 se zdrží, pravděpodobně na září

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,