Spor ohledně Guitar Hero pokračuje

Nedávno jsme vás informovali, že výrobce kytar Gibson Guitar žaloval společnost Activision za údajné porušení patentu její hudební sérií Guitar Hero. Gibson nyní rozšířil žalobu i na obchodníky, kteří hru prodávají.

Jak jsme již psali, Gibson Guitar žalují společnost Activision, protože patent z roku 1999 se soustředí na technologii simulující hudební představení za pomocí dodaných 3D sluchátek. Když Activison podal žalobu na zrušení tohoto patentu pro přílišnou obecnost, rozhodli se výrobci kytar obejít soudní řízení ohledně zrušení patentu a rozšířit svoji žalobu i na obchodní řetězce prodávající třetí díl hudební série Guitar Hero.

  

Na povrh přitom vyplouvají zajímavé skutečnosti. Gibson totiž údajně po poradě se svými právníky kontaktovali nedávno kvůli patentu Activision, výsledkem čehož byla výše zmíněná žádost společnosti Activision na zrušení platnosti patentu. Otázkou zůstává důvod, proč Gibson otáleli více než tři roky od vydání prvního dílu Guitar Hero a až nyní si najednou při úspěšném pokračování uvědomili, že vlastně může být porušen jejich patent. Jednoduchým vysvětlením by mohlo být, že Activision nechtějí obnovit kontrakt na licencování kytar, což ostatně i oznámili. Objeví se tedy v dalším Guitar Hero repliky kytar značky Fender?

Objednejte si na shop.doupe.cz

Guitar Hero 3: Legends of Rock
    PC: 2 599,- Kč
    PS3: 2 199,- Kč
    PS2: 1 899,- Kč
    Wii: 2 299,- Kč

Související informace (Guitar Hero 3)
Platforma:
PC, X360, PS3, Wii, PS2
Typ hry: Simulátor rockového kytaristy
Multiplayer: Ano
Výrobce: Neversoft (
http://www.neversoft.com/)
Vydavatel: RedOctane (
http://www.redoctane.com/)
Distributor v ČR: CD Projekt (
http://www.cdprojekt.cz/)
Homepage:
http://www.guitarhero.com
Recenze: http://www.doupe.cz/h/Konzole/Ar.asp?ARI=118416

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Salvation

Témata článku: , , , ,