Spor ohledně obalů Baja urovnán

Pár týdnů nazpět jsme vás informovali o roztržce mezi vydavatelskými giganty THQ a Activision Blizzard, kterou způsobil jeden "závadný" obal hry. Zástupci první zmíněné společnosti byli přesvědčeni, že je přebal chystané hry až nápadně podobný tomu z Baja: Edge of Control, tedy titulu spadajícího pod jejich křídla.

baja1000.jpgbaja_edge.jpg
Oba inkriminované obaly

Dle slov žalující strany se přitom uskutečnilo několik schůzek se zástupci Activisionu, jejichž obsahem byla zmiňovaná podobnost. Konkurenční společnost však odmítala změnit cover, a tak celá situace dospěla do bodu, v němž se ani jedna strana neobešla bez právníka. Tento krok však Activision pravděpodobně zastrašil, díky čemuž přistoupila na dohodu.

Z poslední zprávy tak vyplývá, že se její grafici pokusí příjit s návrhem nového obalu, jenž nebude toliko podobný starší hře. Díky tomu se celá kauza neodstane k soudu, což by obě společnosti stálo nejen čas, ale především peníze. Nezbývá tak než vyčkávat, jakým přebalem zodpovědní lidé SCORE International Baja 1000: The Official Game vybaví.

Zdroj: Worthplaying

Diskuze (1) Další článek: První rozšíření GTA 4 již 17. února

Témata článku: , ,