Téma | EA

Sportovní dovádění pod taktovkou EA Sports

Soutěže patří ke koloritu Doupěte zhruba stejnou měrou, jako patří Tom k Jerrymu nebo Aramis k těm dalším třem mušketýrům, kterým nyní pro samou rozespalost na jméno přijít nemohu. Osmé kolo soutěžení na Doupěti bylo zabarveno v duchu sportu, konkrétně EA Sports. Hrálo se o hry, trička, čepice a jednu moc hezkou sportovní tašku. Kdo tedy vyhrál?
Soutěže patří ke koloritu Doupěte zhruba stejnou měrou, jako patří Tom k Jerrymu nebo Aramis k těm dalším třem mušketýrům, kterým nyní pro samou rozespalost na jméno přijít nemohu. Osmé kolo soutěžení na Doupěti bylo zabarveno v duchu sportu, konkrétně EA Sports. Hrálo se o hry, trička, čepice a jednu moc hezkou sportovní tašku. Kdo tedy vyhrál?

Přejděme plynulou chůzí přímo k otázkám a odpovědím, případně vtipným variantám odpovědí, neboť zvláště v těch je skryta jediná radost nebohého redaktora při kontrolování došlých odpovědí.

Kolik hráčů hraje současně za jednu stranu fotbal?
Tak tuto otázku jsem vymýšleli víceméně do počtu. Ano, všichni samozřejmě víme, že čutanou anžto fotbal hraje parta jedenácti více či méně barevných individuí a vznosně tuto pochybnou zábavu nazývají sportem. Mimo to – každý ví, že smyslem všeho je 42!!!

Jak se jmenuje divize Electronic Arts, která se zabývá sportovními simulacemi?
Neznát EA Sports a soutěžit o jejich dary (tedy nejen originální hry, ale i hmotné předměty) by bylo skutečně odvážně, v podstatě by nebyl problém si vymyslet na počkání stovky jiných alegorií, jimiž bychom přesně vystihli, jak směšná by byla neznalost tohoto tématu. Mágy v EA Sports, kteří herní půdu zavlažují už několik let výživnou sprškou titulů, jste znali opět všichni – skoro už to začalo vypadat, že bude spousta správných odpovědí.

Který z českých fotbalistů se účastnil motion capturingu při tvorbě hry FIFA 2001?
Zde se začaly objevovat první nesrovnalosti. Pavla Kuku, jenž byl jako jeden z mála světových fotbalistů vybrán pro nasnímání pohybů pomocí technologie motion capturing, již tolik z vás neznalo a často se v odpovědích objevovaly i jména jako Karel Poborský nebo Pqatrik Berger. Špatně.

Jak se jmenuje český porazitel Erica Cantony v exhibičním zápase v EURO 2000 letos na ECTS v Londýně?
Otázka do řad věrných čtenářů, kteří s napětím sledovali Láďovo urputné zápolení na výstavě ECTS, byla již složitějším oříškem. Málokoho však napadlo nechat vyhledávat jméno Cantona, které se ve všech našich článcích zatím mockrát neobjevilo (vzdejme tichou modlitbu programátorovi, který se zdlouhavě piplal s fulltextovými indexy, které pak čtenářové stejně nevyužívají…;). Pokud jste stále ještě nevytušili, jaká je odpověď na čtvrtou otázku, vězte, že porazitelem Erica Cantony v zápase v EURO 2000 na letošním ECTS byl šéfredaktor Doupěte, Láďa Valík. Toto jméno se na zhruba třetině odpovědních lístků objevilo – škoda však, že jen na třetině.

Jaký je americký název pro naši evropskou kopanou?
Výraz Football, jak jej chápe Evropa a najmě pak my, národ fotbalistů-teoretiků, nebyl správnou odpovědí na poslední otázku, byť jste se nám snažili vehementně vsugerovat, že jen výraz football je ten pravý. Omyl, slovo football v přenosu na americký kontinent se vztahuje k americkému fotbalu, který má k té naší jedenáctičlenné varianty velmi daleko (pro přirovnání, byť sportu nikdo z nás nerozumíme, je to sport podobný hodně rugby – a jste opět o něco chytřejší). Pokud si Američané plánují zakopat v jedenácti proti jedenácti, vytáhnou ze skříně starý kopačák, zavelí „Let’s play soccer“ a jsou se na travnatý pažit vyřádit do sytosti. Někteří z vás se nám snažili odpovědět plácnutím do vody – jejich odpovědi FIFA, UEFA nebo EURO byly skutečně mimo, neboť se jednalo ve dvou případech o dílčí soutěže a v případě třetím o mistrovství Evropy ve fotbale.

Vítězové a poražení
Osmého kola soutěže na Doupěti se zúčastnilo k naší nemilosti pouhopouhé dvě stovky účastníků, což přikládáme jednak na vrub složitým otázkám a jednak i technickým obtížím se serverem, které tak vyřadily server z provozu po dobu prakticky dvou až tří dní. Zanechme však řečí na úvod a přejděme k podstatným věcem – totiž jménům výherců. Těmi jsou:
  • Roman Fiala, Brno (originální hra FIFA 2001)
  • Aleš Bieronský, Zlín (originální hra FIFA 2001)
  • Miroslav Čihula, Liberec (originální hra FIFA 2001)
  • Radek Malý, Česká Lípa (originální hra FIFA 2001)
  • René Trbušek, Přerov nad Labem (originální hra FIFA 2001)
  • Vladimír Kučera, Praha (tričko na motivy hry NHL 2001)
  • Michal Góč, Praha (tričko na motivy hry NHL 2001)
  • Radka Bobčíková, Uherské Hradiště (tričko na motivy hry NHL 2001)
  • Martin Kulhavý, Jindříchův Hradec (sportovní čepice EA Sports)
  • David Janus, Brno (sportovní čepice EA Sports)
  • Filip Slavata, Třebíč (sportovní taška EA Sports)
Z pochopitelných důvodů jistě oželíte absenci poražených – i když je sporné tvrzení, zda má soutěž vůbec nějaké poražené, spíše asi jen nevyhrávající. Gratulujeme vylosovaným a vám ostatním přejeme hodně štěstí v dalších kolech soutěží – těm není na Doupěti rozhodně konec a dokud tu budeme my, budou tu i soutěže.

Vaše toho času již notně ospalá redakce…

Diskuze (1) Další článek: Sudden Strike - rakve nebudou stačit

Témata článku: , , , , , , , , , , ,