Square Enix chce koupit Eidos

Japonský herní gigant - Square Enix - znovu dokázal, že to s expanzí na západní trh myslí smrtelně vážně. Dnes totiž bylo oficiálně potvrzeno, že představenstvo zmiňované firmy zatoužilo po koupi studia Eidos, které se posledních několik týdnů, či měsíců potací v nepříjemných problémech, způsobených především malým zájmem o poslední díl Tomb Raidera.

Právě akvizice nějakou silnější společností by Eidos mohla vytáhnout z nezáviděníhodné situace. A stejného názoru jsou očividně i Japonci, kteří za studio (a značky v jeho vlastnictví - Tomb Raider, Hitman, Deus Ex atd.) nabídli zajímavých 84 milionů liber (něco málo přes 2,5 miliardy korun). Nikdo z Eidosu se ke kontraktu doposud nevyjádřil.

Analytici z celého světa se však shodují, že představenstvo onoho studia na tento návrh pravděpodobně kývne, neboť se dost možná jedná o nejlepší nabídku, jakou jim kdo předloží. Nadšení z případné akvizice dal náležitě najevo i prezident Square Enix, Yoichi Wada:

"Společnost Eidos je nadmíru talentovaný vydavatel, stejně jako tvůrčí studio, které má navíc za sebou hezkou řádku nadmíru oblíbených titulů, jimž bezesporu vévodí Tomb Raider. Jedna z nejúspěšnějších videoherních značek vůbec."

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Left 4 Dead DLC zadarmo

Témata článku: , , , , , ,