Stadia se zařadí mezi zrušené služby Googlu. Zájem o streamované hraní nenaplnil očekávání

Spekulovalo se o tom už dříve, ale až dnes přišla oficiální zpráva o tom, že Google hodlá ukončit svoji službu pro streamované hraní. Stadia odstartovala v listopadu 2019 a 18. ledna příštího roku se uzavřou její brány. V tu dobu by měl Google vrátit peníze za pořízené hry, DLC i hardware, který si hráči pořídili přes Google Store. Předplatného Stadia Pro se to ale netýká.

I když byla Stadia vybudovaná na silném technologickém základu, nezískala u uživatelů tolik pozornosti, kolik jsme očekávali, a proto jsme učinili těžké rozhodnutí, že službu Stadia ukončíme,“ píše Phil Harrison, který figuroval na manažerské pozici v týmu Stadie. O konci streamovací služby se spekulovalo od té doby, co se rozpadl tým vývojářských studií v čele s Jade Raymond na začátku minulého roku.

Dále v příspěvku na blogu Harrison uvádí, že se Google stále hodlá angažovat v herním průmyslu a bude investovat do nových technologií a platforem. Také zmiňuje, že technologii, na které byla Stadia postavena, využily i u dalších služeb jako je YouTube, Google Play nebo jejich augmentovaná realita. Je také dostupná pro jejich partnery z herního průmyslu. Stále věří, že tohle je budoucnost, kam gaming míří. 

Zdroj: Google

Diskuze (24) Další článek: Známe říjnovou nabídku her pro předplatitele PlayStation Plus. Potěší fanoušky závodů a bojovek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,