Stahujte původní Command & Conquer zdarma

31. října je datem, kdy byl před dvanácti lety uveden do prodeje první díl strategického nezmaru Command & Conquer. Jak pořádně oslavit výročí? Electronic Arts nevsadili na opulentní párty pro několik vyvolených celebrit, ale dovolují slavit celé herní obci – uvolnili originální verzi prvního dílu Command & Conquer ke stažení zcela zdarma. Jedná se o tu samou verzi, která byla před dvěma roky přibalena ke speciální edici First Decade a je kompatibilní se systémem Windows XP. Stahovat lze z níže uvedených odkazů.

Pro stáhnutí prvního CD (GDI) klidněte zde

Pro stáhnutí druhého CD (NOD) klidněte zde

Instrukce k instalaci pod Windows XP v angličtině

Poznámka: Jak vysvětlují instrukce ke spuštění pod Windows XP, je nutné kromě vypálení obrazů CD dodržet následující kroky

1. Před instalací kliknout pravým tlačítkem na soubor install.exe na CD, vybrat Vlastnosti, záložku Kompatibilita a zaškrtnout zatržítko Tento program spustit v režimu kompatibility pro Windows 95.

2. Nainstalovat hru, ale při dotazu, zda provést instalaci nové verze DirectX, odznačit políčko pro jeho nainstalování (důležité!).

3. Stáhnout patch z adresy ftp://ftp.westwood.com/pub/ccgold (soubor CCGOLDXPPATCH.ZIP), rozbalit jej a zkopírovat knihovnu thipx32.dll do instalačního adresáře hry (obvykle c:\westwood\c&c95).

4. Ve stejném adresáři kliknout pravým tlačítkem na soubor c&c95.exe a stejně jako vprvním kroku vybrat režim kompatibility pro Windows 95. Dále je nutné zaškrtnout volby Zakázat vizuální motivy a Vypnout rozšířené textové služby pro tento program.

Diskuze (22) Další článek: AbecedaHer ve zkratce

Témata článku: , , , , , ,