Stalo se 21.5. - ve stínu E3

Po skončení dalšího ročníku gigantické "herní slavnosti" E3 v Los Angeles se na stránky Doupěte vrací i rubrika Stalo se, která vás krátce a rychle informuje o všem, co se za celý den událo. Kdybyste však přesto zatoužili po malé rekapitulaci, určitě si přečtěte tyto články:
E3 - den první
E3 - den druhý
E3 - den třetí
E3 - den čtvrtý
E3 - den pátý 

Kdo si snad myslí, že po Conanovi a Pánovi Prstenů si dají vývojáři s MMORPG hrami pokoj, tomu jistě zatne tipec ohlášení dalšího online kolosu, který se na nás chystá. Tentokrát se jedná o ztvárnění světa Warhammeru, který znají především příznivci deskových her společnosti Games Workshop.

Oficiální stránka prezentující nový titul Microsoftu Age of Empires 3 je spuštěna; uvnitř najdete spoustu materiálu ke zkoumání - vývojářské poznámky, obrázky ve vysokém rozlišení a pochopitelně i nejnovější informace o samotné hře.

Pokud jste podlehli okouzlujícímu životu Hugha Hefnera, za kterého jste si mohli zahrát v nedávno vydané hře Playboy: The Mansion, jistě vás potěší zpráva o plánovaném datadisku s podtitulem Private Party.

"Návrat ke kořenům" slibuje další díl ze série Driver, který opět vyvíjí firma Reflections Interactive. Driver 2006, jak zní pracovní název hry, je plánován na začátek příštího roku, přičemž zahrát si ho budeme moci na konzolích Xbox a PS2 a PC. Hlavním tahákem by přitom měla být především hra více hráčů, která v minulosti chyběla.

Nedávno odhalená hra Prey, nyní vyvíjená studiem Human Head, bude s definitivní platností šířena pouze online pomocí služby Games xStream. Podle prohlášení autorů je tento systém opravdovou špičkou, protože hráči budou moci hrát již několik minut po zahájení stahování. Prey je naplánována na rok 2006 pro PC.

Příznivci taktické série Jagged Alliance se mohou těšit rovnou na dva nové přírůstky. Prvním je již dříve oznámené volné pokračování Jagged Alliance 3D, které podle vývojářů přinese svěží vítr a nové nápady (3D engine, realtime systém, interakce s prostředím). Druhým, dosud blíže nespecifikovaným, je Jagged Alliance 3 od firmy Mist Land South.

Akční RPG titul X-Men Legends 2: Rise of the Apocalypse od firmy Raven Software má svou oficiální stránku. Hra je připravována jak pro PC, tak pro všechny současné konzole (NGC, Xbox, PS2).  

 

 

Váš názor Další článek: GTA: Liberty City Stories - mafiáni do kapsy

Témata článku: