Stalo se 4.5. - Gatesovo tajemství a Válka konzolí

Xbox 360 již letos! V Microsoftu se hernímu průmyslu, a konkrétně konzolím, dostává poslední dobou velké pozornosti. Svědčí o tom i ohlášení z úst samotného Billa Gatese, že konzole Xbox 360 dorazí na trh ještě letos! Konzole, která podle Gatese nastolí nové standardy, bude formálně představena na MTV v pořadu Thursday night.

Budoucnost podle Gatese. Pokud si chcete přečíst něco o budoucnosti zábavního průmyslu jak si jej představuje vrchní hlava Microsoftu Bill Gates, máte možnost v tomto článku. Redaktoři zahraničního webu Engadget a jeho čtenáři se tak mimo jiné dozvěděli něco o Xbox 360, Blu-ray technologii či hraní na handheldech.

Co se chystá na E3? Ještě před tím, než se otevřou brány kalifornské výstavy E3 a my započneme naše pravidelné reportáže, pro vás máme lineup plánovaných her tří společností; Webzen, 1C Company a On Games.

Jsou krátké hry špatné? Rich Carlson, spoluzakladatel firmy Looking Glass Studios a někdejší zaměstnanec Ion Stormu, ve svém článku Strange Adventures In Infinite Space vyzdvihuje přednosti krátkých her. Autor čtenářům klade otázku, zda si raději zahrají dlouhé tituly s nulovou znovuhratelností, nebo spíše sáhnou po kratším, ale propracovanějším titulu.

Sony vyhraje Válku konzolí. Alespoň to tvrdí Michael Pachter, analytik zábavního průmyslu, a říká; "I když Microsoft vydá svůj nový Xbox dříve než Sony, Playstation 3 svým tvůrcům vydělá mnohem více." Další věštění z kávové sedliny si můžete přečíst na Eurogameru.

Ergonomie především. Pokud jen málokdy vstávate od svých konzolí, jmenovitě Xbox nebo PS2, jistě uvítáte inovační řešení společnosti egrips. Ta kromě šikovných držadel na mobilní telefony, PDA a handheldy, nabízí i "gripy" na ovladače herních konzolí od Microsoftu a Sony.

Juiced opět odložen! Společnost THQ dnes opět odložila datum vydání očekávané závodní hry Juiced. Do 13. května se to prý už nestihne a dočkat bychom se měli nejdřívě v červnu.

Pariah pod drobnohledem. Očekávaná akce Pariah se již dostala do rukou prvním nadšeným recenzentům. Jejich nadšení ale bohužel opadlo po tom, co hru spustili; všichni se totiž shodli na tom, že si od titulu slibovali více a přitom "je to jen lehce nadprůměrná akce".

A Pariah podruhé! Ještě se ani nezačal pořádně prodávat a už to vypadá na druhé pokračování. To koneckonců potvrdil i James Schmalz z Digital Extremes a nechal se navíc slyšet, že Pariah 2 bude jakýmsi mostem mezi současnými herními systémy a next-gen konzolemi. V budoucnu se s velkou pravděpodobností dočkáme více dílů.

Download:

American Civil War: Gettysburg - demo
velikost: 220 MB

Diskuze (1) Další článek: Nové hry na obzoru: GT Legends se představují

Témata článku: , , , ,