Standalone DayZ má problémy, na hru si ještě počkáme

Mnoho hráčů volalo po samostatné multiplayerové verzi survival akce DayZ a vývojáři na ní stále pracují, vydání je ale zatím v nedohlednu. Je tu totiž jeden problém.

O vývoji samostatné hry DayZ, postavené na stejnojmenném módu, už jste zajisté slyšeli alespoň jednou, ostatně jsme se na ni podívali zblízka v našem speciálu. Hra však naráží na jeden problém za druhým a bohužel se Dean Hall coby vedoucí projektu nechal slyšet, že zombie akce jen tak nevyjde.

Zatím neustále narážíme na špatnou optimalizaci serverů a než hru vydáme, chceme docílit vytyčeného výkonu. Neustále řešíme bugy, které se často objevují znenadání. Nebudu říkat ani datum vydání, protože za prvé netušíme, kdy by hra mohla vyjít a za druhé kdybych řekl jakékoliv datum, druhý den byste se mě ptali znovu," vysvětlil Hall a pokračoval.

V současné chvíli máme ve hře prostor pro 10 až 20 lidí, ale pouze se základními funkcemi. Zombie mají zatím nějaké problémy, to stejné platí o inventáři. Pohyb po městě má jeden velký bug, o kterém ale víme. Celkově si ale myslím, že jsme pokročili kupředu a jdeme úspěšně dál," uzavřel Hall a nám teď nezbývá, než čekat a doufat, že se vývojáři s problémy co nejrychleji poperou.

Diskuze (4) Další článek: Valve začne testovat domácí streamování her, registrujte se do betatestu

Témata článku: , , , , , , , , , ,