Staňte se Alexandrem Velikým

Alexandr Veliký své přízvisko nezískal jen tak pro nic za nic, jak se budete moci přesvědčit v připravované strategii Alexander the Great. Po smrti krále Filipa II. odmítla ostatní království přijmout jeho mladého syna jako nástupce trůnu a zacházelo se s ním jako s dítětem. Nicméně Alexander se jen tak nevzdal, chopil se meče, shromáždil vojsko a po necelých dvou letech dobyl Řecko, načež pokračoval dál na východ.

AlexanderTheGreat_01.jpgAlexanderTheGreat_02.jpg

Právě nelehkou cestu v roli makedonského krále budete muset absolvovat. Klíčovým prvkem, který vám dopomůže k vítězství, je strategie. Budete to vy sami, kdo se rozhodne, kam povedou kroky vaší armády, což zaručuje značně nelineární postup hrou. Ke slovu přijde i rozvíjení vlastních technologií a zmíněné strategie.

AlexanderTheGreat_03.jpgAlexanderTheGreat_04.jpg

Své vojáky ale nebudete jen tak bezhlavě posílat do bojů. Popadnout meč dovede každý vidlák, avšak umět s ním bojovat už dovede málokdo. Do vašich možností se tak dostane i kontrola vzdělávání a zbrojení vašich oddaných svěřenců. Ovšem všechno něco stojí, a tak vám rozhodně neuškodí, pokud se po bitvě trochu porozhlédnete kolem a třebas se vám podaří narazit na nějakou tu výbavu. Alexander the Great by se měl na pulty obchodů dostat ještě do konce letošního roku.

AlexanderTheGreat_05.jpgAlexanderTheGreat_06.jpg
AlexanderTheGreat_07.jpg

 

Zdroj: Worthplaying

 

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie
Výrobce: World Forge
Váš názor Další článek: Galerie: Halo Wars

Témata článku: , , , , , , ,