Staňte se leteckým esem v tahové strategii Sid Meier's Ace Patrol

Část první kampaně je zdarma, zbytek si budete muset dokoupit.

Právě dnes se objevila na App Store nová zajímavá hra: Sid Meier's Ace Patrol. Pokud se v herním světě trochu vyznáte, jméno Sid Meier vám nebude neznámé – jde o tvůrce takových legendárních her, jako je třeba Civilization, Pirates! nebo Alpha Centauri. Meierovo jméno v názvu hry není jen reklamní vějičkou, protože Sid prý hru vymyslel, designoval i se podílel na programování.

A co vlastně Ace Patrol je? V podstatě jde o tahovou strategii s letadly z první světové války. Na mapě složené ze šestiúhelníků volíte manévry svých letadel a snažíte se sestřelit protivníky z oblohy dřív, než se to podaří jim. Vaši piloti sbírají zkušenosti, mezi misemi je můžete učit nové manévry a vylepšovat letadla.

A to je v podstatě vše. Principy jsou jednoduché, ale letecké bitvy dávají dostatek prostoru pro taktiku a hlavně jsou velmi zábavné. Dobře vypadá i grafická stránka hry stavějící na cel-shade stylizaci.

Air Patrol 02.jpgAir Patrol 03.jpg
Air Patrol 04.jpg Air Patrol 05.jpg

Ostatně, přesvědčte se sami. Hra je na App Store ke stažení zdarma. Nabízí tutoriál a část britské kampaně (zbytek je za 0,89 eura). Další kampaně si můžete koupit za 1,79 eura za jednu (v nabídce je ještě americká, francouzská a německá), za 0,89 eura si můžete pořídit esa – reálné letce se speciálními manévry a letadly. A ještě tu jsou vylepšení, díky kterým si instantně můžete vyléčit zraněné letce a podobně.

Zdroj: Polygon

Váš názor Další článek: Sony na začátku prodejů PS4 nečeká takové ztráty, jaké měla PS3

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,