Star Trek: Armada screenshots

Star Trek, Star Trek, Star Trek… Star Treku je plná bedna, tu počítačovou nevyjímaje. Počet připravovaných her s tématikou ST se už raději nikdo neodvažuje odhadovat, stěží by mu stačily prsty jedné ruky.
Začala to kdysi dávno například takovým Ega Trekem, sharewarovou hrou, která se vešla na disketu. Nemá smysl rozebírat, o čem byla, to si nechám na jindy do rubriky Muzeum, ale byla to jedna z prvních her založená na fenoménu jménem Star Trek, kterou si pamatuji. Čas šel dál, na videokarty EGA každý zapomněl a objevily se pravé, poctivě kreslené adventury s tématikou ST. Čas se přehnal jako divoká voda, je tu dnešek a s ním několik her o ST připravovaných prakticky souběžně. Podívejme se podrobněji na jednu z nich.

ST: Armada bude real-time strategie a nemůžeme od ní tedy čekat nějaké převratné novinky či inovativnost. Autoři sází především na početnou skupinu fanoušků ST, kteří si hru koupí už jenom proto, aby jim v pokojíčku nechyběla ani jedna cetka.

Bojovat budeme moci za Federaci, Klingony, Romulany a krychlovité Borgy. Kdo má zájem o podrobnější informace, nechť si přečte článek Davida Hanouska z 18. listopadu loňského roku.

Ačkoliv obrázky vypadají více než dobře, u strategií není grafika až tak důležitá a můj osobní názor zní: ST: Armada bude další klon Starcraftu s vylepšenou grafikou.

Váš názor Další článek: Hard Truck 2 podruhé

Témata článku: , , , , , , , ,