Star Trek: Hidden Evil - první dojmy a screenshoty

I kdyby všechny adventure měly zajít na úbytě, nálepka Star Trek bezpečně přitáhne dostatečné množství fanoušků

Nová adventure od Activision je v dnešní době poměrně hrdinským činem. Takovým činem by nebyla 3D akce o Star Treku ani 3D vesmírná strategie o Star Treku, ale adventure ano. Nicméně i tady se dá počítat s jistým procentem příznivců, kteří budou zvědavi na cokoliv, co je postavené na reáliích světoznámého sci-fi seriálu.

     

Příběh se odehrává zhruba devět měsíců po událostech popisovaných v posledním filmu. Na začátku hry se spolu s kapitánem Picardem vydáte znova na planetu Ba'Ku, abyste Romulanům zabránili v převzetí moci nad podivuhodným zdrojem věčného mládí. Autoři jsou však přesvědčeni, že ani sebepropracovanější příběh nemůže zachránit hru, jejíž hratelnost se potácí kdesi v hlubokých nížinách (a mají ostatně pravdu), takže jejich hlavní úsilí je napřeno právě tímto směrem. Dva roky strávili prací na hybridním 2D/3D enginu, který by umožňoval využití adventurních i akčních prvků.

     

Jednou z velkých předností HE je svoboda pohybu, kdy vám nic nebrání v tom, abyste zblízka prozkoumali kteroukoliv věc, která vás při plnění vaší mise zaujme. Zkoumání by nebylo dokonalé, kdybyste nemohli používat svůj trikodér, komunikátor a v neposlední řadě i fázer (s tím toho tedy ale moc neprozkoumáte :-). Podobnost s filmem a seriálem by měla být značná, od lodních interiérů až po namluvení příslušnými herci (konkrétně vím o P. Stewartovi a B. Spinerovi).

Diskuze (1) Další článek: Big Bang - demo

Témata článku: , , , , , , ,