Star Trek Online - ze strojovny na velící můstek

Onlinové hry jsou v poslední době v kurzu, o čemž svědčí i uvedení dalšího čistě online titulu. Star Trek Online není sice úplnou novinkou (o zahájení vývoje se ví už od podzimu), ale až nyní vypluly na povrch zemský první detailnější informace.

Autoři měli díky neomezené licenci, která jim umožňuje čerpat nejen ze všech seriálů, ale i filmů na motivy světa Star Trek, i prakticky neomezené možnosti. Hlavní dějová zápletka se nakonec bude odehrávat těsně po skončení filmu Nemesis, přičemž na hráče čeká katastrofa, která by měla ovlivnit životy všech obyvatel vesmíru. O co přesně jde, ale samozřejmě prozrazeno nebylo.

Na začátku hry si budete moct vybrat hned ze sedmi různých ras, mezi nimiž nebudou chybět ani lidé. Namísto povolání si budete tentokrát určovat svou specializaci. Na tomto poli si můžete vybrat hned ze šesti možností - věda, lékařství, technika, bezpečnost, taktika a řízení dopravních prostředků. Hlavním lákadlem by ale přesto měly být hlavně boje, bez ohledu na to, kterou specializaci zvolíte.

Velmi zajímavě zní i prakticky totální volnost při pohybu vesmírem. Ovšem pozor, nebudete si létat jak se vám zachce; podle specializace dostane každý hráč svou úlohu na lodi, kterou bude muset plnit. Začínáte samozřejmě ve strojovně a svou pílí a šikovností se budete snažit probojovat k co nejvyšší hodnosti, což nebude tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Autoři totiž slibují unikátní herní systém, v němž by mělo být pět základních hodností. Ta nejspodnější nebude mít prakticky žádné pravomoce, volnost a bude muset na slovo poslouchat své nadřízené. Naopak admirálská třída se bude přímo podílet na náplni jednotlivých misí.

Náplň jednotlivých misí by měla být velmi různorodá; na hráče čekají jak nezáživné pasáže během letu, tak boje na planetách, či v pozdějších fázích i zábavné ovládání vesmírného korábu. Star Trek Online tak má jedinou chybu; datum vydání je plánováno až na rok 2007.

Zdroj: Gamespot   

Diskuze (3) Další článek: Rising Kingdoms - nová realtimová fantasy strategie

Témata článku: , , , , , ,