Star Wars: Battlefront 2 – neprodávanější SW hra se vrací

Třetí epizoda Hvězdných Válek nedávno zaútočila na naše kina a vyvolala pravé filmové šílenství; promítací sály praskají ve švech, lístků je nedostatek a všichni se nemůžou dočkat, až uvidí poslední střípek z Lucasovy skládanky. Něco podobného nás čeká i na obrazovkách našich televizorů, potažmo monitorů – impérium George Lucase plánuje totiž i v odvětví her udělat takovou menší expanzi a pořádně provětrat hráčské peněženky. Naštěstí kvalita pomalu ale jistě střídá kvantitu, a tak se můžeme těšit na opravdové perly. Jednou takovou je i pokračování skvělého Battlefrontu.

  

PC verze

První díl si pod palbou naší kritiky nakonec odnesl slušné hodnocení 8/10 hlavně díky multiplayeru, části pro jednoho hráče zůstala pouze role druhých houslí. Komerční úspěch však byl více jak značný, a tak je vcelku logické, že se chystá pokračování. Co by mělo být v Battlefront 2 nového? Především hodlají autoři vylepšit strukturu singleplayerových kampaní a konečně dopřát kvalitní herní prožitek i hráčům bez internetového připojení. Mise by na sebe měly tematicky nějak navazovat, ale budou mezi nimi značné rozdíly, neboť bychom se měli dočkat těch nejdramatičtějších momentů ze všech šesti epizod. Podle prvních obrázků a videí se opravdu máme na co těšit.

  

PS2 verze

Autoři stavějí hlavně na rozmanitosti lokací. Celkem se budou moct pochlubit hned dvanácti rozdílnými kousky, mezi nimiž nechybí ani lahůdky z třetí epizody (sopečná planeta Mustafar, planeta Coruscant atd.). Rozdíly mezi jednotlivými mapami ovšem nespočívají pouze v planetách, ale také v pojetí misí – těšit se můžete jak na přestřelky lodí v otevřeném vesmíru, tak líté boje v docích, či kupříkladu interiérové boje nablízko. Jak na tom mapy ve skutečnosti jsou poznáme v multiplayeru. Ten tradičně nabídnou všechny verze hry (PC, PS2, Xbox a nedávno byla ohlášena také mini-verze pro PSP) a dost možná právě na něm budou opět stavět. Na tomto poli by ale vše mělo zůstat při starém, snad jen PC verze se dočká větších map, které by měly umožnit boj až v 64 lidech.

  

A konečně Xbox

Uvidíme, v jakém duchu se ponese další vývoj Battlefront 2. S každou další zprávou se těšíme víc a víc, takže nezbývá než doufat, že s příchodem hry nevychladneme. Potenciál tu je, už ho zbývá jen využít… Ostatně o tom, jak si autoři doposud s tímto problémem poradili, vás může přesvědčit i dvouminutové in-game video, které si u nás můžete stáhnout. Doporučuje devět z deseti autorů Doupěte. ;-)

Trailer (16,8 MB) - stáhnout

Zdroj: Gametrailers

Váš názor Další článek: Earned in Blood – noví bratři ve zbrani

Témata článku: , , , , , , , , ,