Star Wars Battlefront II: E3 dojmy z hvězdných válek

Jednou z nejočekávanějších her od Electronic Arts je v současnosti jednoznačně druhý díl Battlefrontu. Ve dvojce bychom se měli dočkat všech těch věcí, které v jedničce tak chyběly. Singleplayerová kampaň, více obsahu v kooperačním a multiplayerovém režimu a k tomu spousta menších vychytávek. Pojďme si to hezky rozebrat.

Jak jistě víte, Star Wars Battlefront z roku 2015 není prvním dílem této série. Vždycky v ní tu hlavní roli hrál multiplayer a ačkoliv tomu tak bude i v letošním dílu, konečně dostaneme do vínku mnohonásobně více obsahu. Multiplayer samozřejmě opět nebude chybět, ale také se dočkáme plnohodnotné singleplayerové složky, která bude vyprávět zcela nový příběh z tohoto univerza.

Děj se odehrává v období mezi šestou a sedmou epizodou. Hráči už jsou tak nějak zvyklí, že jsou ve hrách vždycky na té „správné“ straně. Tady si ale střihnete roli velitelky imperiálních speciálních jednotek jménem Iden Versio. Ta byla svědkem jak vzniku Prvního řádu, tak výbuchu druhé hvězdy smrti. Příběh ze hry nebude žádný malý útržek z rozvleklých dějových linek. Kampaň ve Star Wars Battlefront by měla pokrýt 30 let a bude čistě lineární, což je logické vzhledem k tomu, že už víme, jak děj pokračuje.

7.jpg8.jpg9.jpg

Přesuňme se k multiplayeru, který by se u nového Battlefrontu měl pěkně rozrůst. Začneme s hrdiny, za které můžete hrát. U prvního dílu se objevovali stížnosti, že speciálních postav je málo i přes to, že některé ještě do hry přibývali s DLC. Ve dvojce byste nedostatkem snad trpět neměli. Bylo uvedeno, že ihned po vydání bude hra obsahovat více než 20 hrdinů a jejich počet časem ještě o něco naroste. Neznáme jména každého z nich, ale těšit se můžete na zástupce jak rebelů, tak impéria. Všechny ale nebudete moci „vyvolat“ na každé mapě. O tom, který z hrdinů je k dispozici, rozhoduje mód a mapa.

Zatímco singleplayer bude plně odpovídat kánonu, hra pro více hráčů se vydává přesně opačnou cestou. Míchat se tady budou postavy, místa a události ze všech epizod dohromady. Můžete se tak těšit na sněžnou válku na Hothu, bitvu o Theed nebo Mos Eisley. Bojiště budou samozřejmě rozlehlá tak, jak se v této sérii patří, tudíž nebudou chybět ani vozidla a jiná ovladatelná udělátka, která najdete rozesetá po mapě.

5.png

Do multiplayeru se vrátí jeden velmi opěvovaný prvek. Pokud vám dříve chyběly vesmírné souboje, tak Battlefront II vám napraví chuť. Ve vesmíru budou probíhat boje o 24 hráčích, zatímco pozemních jednotek bude 40, přičemž si ještě budete moci vybírat z rozdílných tříd. To platí pro vojáky na každé straně. Mezi třídami najdete klasické typy, třeba řadového vojáka, další bude mít těžkou zbraň a na nějakou podporu také jistě dojde řada.

Ze hry zmizí systém karet, které sloužily k vylepšování postav. Každá třída, hrdina a pilot bude mít svůj vlastní postup. Ještě nevíme přesně, jak to bude fungovat, ale tipnul bych si, že každá postava bude mít vlastní level, s jehož zvýšením se jí odemkne nová schopnost nebo vybavení.

1.png

Věc, která nevrhla na první díl zrovna dobré světlo, je bezesporu Season Pass, který byl dražší, než hra samotná. U nového dílu už něco takového naštěstí nehrozí. Očividně se EA osvědčil způsob, jaký použili v případě druhého Titanfallu. Veškerý dodatečný obsah tedy bude zdarma. Je to velmi dobré rozhodnutí. Season Pass sice přinášel další obsah, ale také rozděloval komunitu. Hráči bez DLC si prostě žádné nové mapy zahrát nemohli. Kvůli tomu také hra nedlouho po vydání začala trpět na nedostatek hráčů. Nemusíte se bát, že by podpora trvala jen měsíc. Titanfall 2 vyšel loni na podzim a v nejbližší době ho čeká další nálož nového obsahu a neměla by být poslední. Když vezmete v potaz, jak velká je Star Wars v porovnání s Titanfallem značka, tak se v tomto ohledu dle mého není vůbec čeho bát.

3.png4.png6.png

První z těchto neplacených DLC by mělo pokrýt novou epizodu, která vyjde letos ke konci roku. Do Battlefront II se tak podívá Finn a kapitán Phasma. Spolu s nimi přibude i nová planeta, Crait. S novými DLC se samozřejmě nebude vždy čekat na vydání dalšího filmu. EA slibuje, že minimálně jednou měsíčně by nějaká nová novinka měla do hry přibýt.

Pokud si chcete zahrát Star Wars Battlefront II dříve, tak díky EA nebo Origin Access k němu budete mít přístup už 9. listopadu. S předobjednávkou Elite Trooper Deluxe edice se do hry podíváte o pět dní později a zbytek hráčů si bude muset počkat do 17. listopadu.

Souhrn

EA se očividně chce z chyb, které udělalo před dvěma lety, poučit. Singleplayerová kampaň vypadá slibně, stejně jako velké množství obsahu ve hře pro více hráčů. Věc, o kterou se vůbec nemusíme starat, je vzhled. Už první díl vypadal famózně a dvojka tento trend bude bezesporu následovat. Co myslíte vy? Bude Battlefront zase jednou sklízet nadšené ovace fanoušků?

Váš názor Další článek: Fantasy Two Worlds II láká na samostatné rozšíření Call of the Tenebrae

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,