Star Wars Battlefront prodal 12-13 milionů kopií, tvrdí analytici

Univerzum Star Wars ovládlo několik posledních měsíců. Jednak kvůli novému filmu, ale také díky hře Star Wars Battlefront, která dle analytiků prodala 12-13 milionů kopií.

Názory jednotlivých analytiků se ale krapet rozcházejí. Podle Michaela Pachtera, analytika ve společnosti Wedbush Securities, prodala hra 6 milionů kopií v listopadu a 6 milionů v prosinci, jak řekl serveru Fortune. Bereme-li, že hra stojí asi 55 dolarů (počítáme-li i se slevami), znamenalo by to dle Pachtera, že vydělala 660 milionů dolarů.

Evan Wilson, analytik ve společnosti Pacific Crest Securities, si myslí, že hra dosud prodala 13 milionů kopií. Dle něj se hra nejvíce prodávala před filmem Star Wars: The Force Awakens a o slevách. 13 milionů prodaných kopií je také prodejní číslo, které EA odhadovalo, že ho Star Wars Battlefront dosáhne do 31. března 2016. Pokud mají analytici pravdu, znamenalo by to, že prodeje překročí odhady EA.

Odhadům by každopádně odpovídaly i prodejní záznamy. V listopadu se Battlefront umístil v Americe na třetím místě dle prodejnosti hned za tituly Fallout 4 a Call of Duty: Black Ops III. Také se Battlefront stal nejprodávanější hrou o prázdninách.

EA očividně učinilo skvělý krok, když se rozhodlo koupit si licenci na Star Wars. Po těchto úžasných číslech není divu, že již nyní můžeme s jistotou očekávat příchod dalších titulů z tohoto univerza. Jak Battlefront působí na vás?

Váš názor Další článek: Sony jde do boje, podívejte se na PS4 exkluzivity v rychlém sledu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,