Star Wars: Galaxies má problémy, řeší to petice

27. dubna. To byl den, který si v kalendáři zakroužkovali všichni hráči onlinovky Star Wars: Galaxies. Právě v tento den se totiž ve vodách internetu objevil nový patch, jenž měl vylepšit nedostatky ve hře. Šlo především o všudypřítomné bugy a nový soubojový systém; ten starý dle slov autorů nebyl zcela ideální, a tak se ho rozhodli nahradit novým. Dnes již však autoři tohoto kroku litují, neboť očekávaný patch jejich hře nenavrátil zašlou slávu, ale udělal pravý opak - odradil i to málo hráčů, kteří ji ještě hráli. Co za to může? Kupodivu právě hlavní chlouba nového patche - soubojový systém.

  
Čekali na patch velmi, velmi dlouho... Dočkali se, nyní toho ale litují

Ptáte se, co je na systému soubojů tak špatného? Předně jde o jeho nevyladěnost, díky níž je doslova přecpán bugy, které zaručeně dokáží pokazit každou zábavu. A v neposlední řadě je zdrojem stížností i nevysvětlitelné mizení předmětů. Ti, co si nový patch nainstalovali, ze záhadného důvodu přišli o nějaký herní předmět. Tím však ještě trable Sony Online Entertainment nekončí. Na tuto společnost si hráči stěžují i proto, že se k novému "vylepšení" pro SW: Galaxies ještě ani pořádně nevyjádřila. Tvrdí, že odpovídá každému hráči osobně, což je ale ztěží uvěřitelné vzhledem k tomu, kolik stížností firma denně přijme.

  

Že se Sony vyhýbá přímé odpovědi by se dalo ještě pochopit, ale ono nezůstalo jen u mlčení. Terčem největší kritiky jsou hlavně oficiální diskusní fóra, kam hráči své stížnosti hromadně posílali. Většina příspěvků z těchto fór totiž byla bez udání jakéhokoliv důvodu smazána. To se samozřejmě znelíbilo těm, kteří si zde stěžovali. Hráči se tedy rozhodli uspořádat velkou petiční akci, jíž se nakonec zúčastnilo na 15 000 lidí. Patnáct tisíc podpisů už je dost na to, aby se Sony zamyslelo nad tím, jestli se nevrátit ke starému systému soubojů a stylu hry tak, jak to právě petice žádá. Uvidíme, jak se celá situace vyvrbí. Zatím to vypadá velice zajímavě a neméně zajímavé bude sledovat to, jak se Sony s celou situací vypořádá. Držme hráčům palce...

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: MMORPG Guild Wars bude dostupné v ČR i na Slovensku!

Témata článku: , , , , , , , , , , ,