Star Wars: Jedi Academy s efekty Half-Life 2!

Jedi Knight: Jedi Academy - další obyčejně vypadající 3D akce... Alespoň to jsem si myslel do té doby, než jsem vyzkoušel tuto hru s 3D brýlemi eDimensional, které jsou v poslední době stále populárnější. Hra bohužel s brýlemi ve 3D nefunguje, zato speciální beta ovladač firmy eDimensional zapnul nevídané funkce! Posuďte sami ze screenshotů: viděli jste už Jedi Academy takhle?

Jedi Knight: Jedi Academy - další obyčejně vypadající 3D akce... Alespoň to jsem si myslel do té doby, než jsem na mém systému (AthlonXP 1800+, Radeon 9700 Pro, Windows XP, DirectX 9) vyzkoušel tuto hru s 3D brýlemi eDimensional, které jsou v poslední době stále populárnější. Hra bohužel s brýlemi ve 3D nefunguje (pokud tedy máte jinou kartu než nVidia, která má speciální Stereo Drivers), zato speciální beta ovladač firmy eDimensional (jedná se o soubor OPENGL32.DLL, který se musí vždy nahrát do adresáře se spustitelným souborem - jde o jakýsi "OPENGL WRAPPER", který převezme stávající GL ovladač a přidá k němu funkce zobrazování pro 3D brýle) zapnul nevídané funkce - vlevo standardní verze, vpravo verze "s efekty".

 

Jak sami vidíte z okolních obrázků, hra pak vypadá jako část Mother Nature z testovacího programu 3DMark03 v demo režimu. Reálné osvětlení pak jakoby z oka vypadlo technologickým videím z Half-Life 2. Pravda, tento režim je zřejmě v Jedi Academy "utajený", ale ovladač k 3D brýlím jej zapne bez dalšího nastavování. Někomu možná bude vadit až příliš "rozmazaný" svět nebo "svítící" postavy, ale ať chcete nebo ne, vypadá to báječně. Ovladač brýlí E-D jsem zkoušel v dalších hrách s Quake 3 engine, ovšem bez podobného výsledku. Zřejmě se musí jednat o novější verzi enginu nebo jde o programátorské umění tvůrců Jedi Academy. Každopádně alespoň z následujících screenshotů můžete vidět, jak budou vypadat hry budoucnosti s "DirectX 9" grafickými kartami:

  

  

  

Pokud máte zakoupeny 3D brýle eDimensional (www.edimensional.com), stačí napsat na e-mail na drivers@eDimensional.com s tím, že vypíšete, kde jste si brýle zakoupili, a firma vám pak zašle beta ovladač pro karty ATI (ovladač přitom není volně šiřitelný!). Poté si můžete sami Jedi Academy vyzkoušet na vaší "DirectX 9" kartě (např. Radeon 9700)... jak nádherně mohou hry vypadat a zároveň běžet rychle...

Diskuze (7) Další článek: Pro Evolution Soccer 3 se prodalo milión kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,