Steam Deck už si pořídíte bez čekání. Valve pustilo do prodeje i oficiální dokovací stanici

O přenosnou konzoli Steam Deck mají hráči stále zájem. Dříve jste po objednání museli čekat, až na vás přijde řada. To už ale končí. Valve výrobu stíhá dobře a konzoli vám pošle hned po vytvoření objednávky. Spolu s tímto oznámením vypustili do světa i oficiální dokovací stanici, která s cenovkou 99€ během chvilky vystřelila mezi nejprodávanější položky na Steamu

Skrz dok si Steam Deck jednoduše připojíte k větší obrazovce nebo si k němu zapojíte jakékoliv periferie. Na to tady máme 3 porty USB-A 3.1, DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0. Nechybí ani gigabitový ethernet, takže se nemusíte spoléhat na připojení přes wi-fi. Napájení je pak řešené přes USB-C a stejným typem konektoru propojíte i dok s konzolí. Můžete ho používat i bez napájecího zdroje, ale potom musíte počítat s menší propustností USB a omezeným výstupním výkonem. 

image.png
Konektory na dokovací stanici pro Steam Deck

Ke Steam Decku nepotřebujete přímo oficiální dokovací stanici. Konzole podporuje širokou škálu stanic s USB-C od dalších výrobců. Ta od Valve je ale samozřejmě pro Steam Deck nejvhodnější a bude i nadále vylepšovaná skrz aktualizace. V popisku nechybí poznámka, že dok nezvyšuje výkon a Steam Decku poskytuje jen napájení a rozšíření konektivity. Stejně jako v případě konzole se po objednávce doku nemusíte čekat měsíce. Podle Steamu by mělo dodání trvat maximálně 2 týdny. 

Váš názor Další článek: Filmový Super Mario vypadá parádně. V prvním traileru se předvedl i Jack Black jako Bowser

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,