Stolní hra Risk míří na Xbox Arcade

Společnost Electronic Arts nedávno oznámila, že se na jaře letošního roku na Xbox Live Arcade objeví zajímavá hra nazvaná Risk: Factions. Předlohou titulu se stala populární stolní hra, jež je po celém světě známá více než padesát let.

Risk: Factions připravuje tvůrčí studio Stainless Game, autoři Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers, či série Carmagedon, které se nechalo slyšet, že pro vaši potěchu kutí tahovou strategii, v níž budete moci hájit barvy jedné z pěti frakcí. Každý národ přitom bude disponovat odlišnou taktikou, přičemž při výběru budete muset věnovat pozornost i jejich výhodám a slabinám.

risk_factions_1.JPGrisk_factions_2.JPG
risk_factions_3.JPGrisk_factions_4.JPG

Hlavním úkolem bude pomocí kostky okrýt co největší část mapy. Samozřejmě se bude také bojovat a v druhé části tedy budete muset přemoci protivníka pomocí vojenských jednotek. nemalý vliv na výsledek však bude mít kupříkladu i výstavba raketového sila.

risk_factions_5.JPGrisk_factions_6.JPG

To vše a mnohem více v zajímavém grafickém zpracování s pěknými animacemi a okořeněno humorem. Detaily prozradí dostupné obrázky a dvojice videí.

VIDEO: 2604 'Risk: Factions - 1. trailer'

VIDEO: 2605 'Risk: Factions - 2. trailer'

Zdroj: TZ

Dostupné pro: X360
Žánr: Strategie | tahová strategie
Výrobce: Stainless Game
Začátek prodeje: jaro 2010
Váš názor Další článek: LEGO Batman - přes milion prodaných kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,