Stormrise představuje jednotky

Tvůrčí studio Creative Assembly se může pochlubit bohatými zkušenostmi s real-time strategiemi. Z jejich útrob vzešla mimo jiné populární série Total War, jež se dlouhodobě těší velkému zájmu nejen ze strany fanoušků, ale také herních novinářů. Snad právě proto je každé další dílo téhle firmy horlivě očekáváno. A nejinak je tomu i v případě postapokalyptického titulu Stormrise.

stormrise01.jpgstormrise02.jpg

Ten byl poprvé představen v polovině minulého roku, přičemž již na březen toho letošního je naplánováno jeho uvedení na trh. Kromě úpravy posledních drobností se tak tvůrci soustředí rovněž na fanoušky, pro jejichž potěchu (a potenciální zvýšení zájmu a tudíž i prodejních čísel) vypustili bližší informace o několika jednotkách.

První z nich je Echelon Enforcer. Houževnatý voják, oplývající odvahou a nekonečnou loajalitou ke kancléři. Jsou to právě enforceři, kdo stojí v první linii a rozsévají mezi nepřáteli hrůzu a zmatek. K tomu jim slouží těžké brnění a samopal spojený s granátometem. Ze spceiálních schopností zmiňme kupříkladu Riot Shield, jenž můžou dané jednotky kdykoliv aktivovat a schovat se za něj.

stormrise07.jpgstormrise08.jpg

Další v pořadí je Infiltrator, jenž je od útlého věku vychováván coby elitní zabiják. Snadno dokáže odhalit skryté nepřátele a jedinou kulkou rozhodnout o jejich osudu. Vybaven je maskovacím brněním a puškou se solidním dostřelem. Do vínku mu přitom byla dána schopnost termo vize, jež mu pomáhá i v těch nejnáročnějších situacích.

Krom vojáků jsou však důležitá i vozidla. Jedním z nich je Prowler, mobilní vůz, který dokáže zajistit bezpečí nejen na zemi, ale taktéž ve vzduchu. K tomu mu výborně slouží dvojice kanónů, již dokáže zdolat téměř jakéhokoliv protivníka. Mluvíme-li v souvislosti s Prowlerem o speciálních "schopnostech", nesmíme opomenout zmínit Search the Skies AA Mode, díky němuž se přes něj nedostane žádná letecká jednotka.

Neméně zajímavě vypadají i Rangerové, jejichž posláním je hlídat nejzažší linie a v případě ohrožení varovat Saiské vesnice. Zároveň však tito vojáci působí v čase války jako nejběžnější jednotka pro schopné velitele. Místo kvalitní výbavy dávají totiž přednost počtu. K tomu jim pomáhá kupříkladu schopnost Commando Rush, díky které se z nich stanou doslova berserkové. Stejně důležitá abilita je ovšem i Anti Air Rockets, již jim umožňuje střílet na vzdušné cíle.

stormrise17.jpgstormrise18.jpg

Pravou hrůzu však u echelonských vojáků vzbuzují Spectrové. Zabijáci pracující pod rouškou tmy, kteří jsou od mládí vzděláváni v ovládání energie. Snadno si tak z paží mohou vytvořit energetické meče, které jim pomáhají šířit jejich spravedlnost. Mimo to disponují tzv. Mind Control, díky níž se pod jejich velení dočasně dostane jakákoliv jednotka (kromě velitelů). Snad ještě působivější je Rapid Slice, za jejíhož přispění jsou schopni ničit pěchotu pouhým "dotekem".

Poslední představenou jednotkou je Scorpion. Off-road vozidlo, používané k prozkoumání močálů a pustin v okolí Saiských vesnic. Mezi jeho přednosti patří výmluvná schopnost Sting (žihadlo), jež představuje čirou Saiskou energii. Při kontaktu s tímto 'bodcem' sice protivník utrpí pouze lehčí zranění, nicméně jeho brnění půjde téměř kompletně do kytek. A to už stojí za úvahu, ne?

Zdroj: CVG

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Strategie | RTS
Výrobce: Creative Assembly | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 24. březen 2009
  • Je to počin
  • Inu, ...
  • Nepoužitelné ovládání
  • Umělá demence
  • Návrh map
  • Hnusný vzhled
  • Škoda příběhu
Váš názor Další článek: Chris Early už nedělá pro Microsoft

Témata článku: , , , , , , , , , , ,