Strategy 3: The Dark Legions - realtime strategie kvalit WarCrafta 3?

Freeware strategií je jako šafránu a těch kvalitních ještě o píď méně. Snad právě proto mě při každodenních toulkách Internetem na první pohled zaujal titul Strategy 3: The Dark Legions. Skvělá grafika, principy a standardy strategií typu WarCraft 3 či Age of Mythology. Chcete zadarmo okusit strategické překvapení světa plných her?

Jak jsem již naznačil, princip hry je velmi prostý. Po jejím spuštění vás kupodivu nečeká žádné menu (jedná se o betaverzi titulu) a tak jste tedy rovnou vhozeni do bojové vřavy. Stejně jako v případě kterékoliv výše zmíněné hry je celý systém postaven na těžbě surovin. Ty jsou zde hned tři - kromě dřeva také zlato a kamení. Autoři pozapomněli na jídlo coby zdroj potřebné síly a energie a také nezbytnou složku života každého z nás. To jim však lze díky kvalitám hry odpustit. O sběr a získávání surovin se samozřejmě starají vesničané

 

Výstavba základny je taktéž úkolem pro obyčejné vesnické poddané - stejně jako v jiných hrách je počet jednotek omezen současným populačním limitem, který lze ovšem zvýšit vybudováním dalších domů a obytných prostor. Hra obsahuje celkem čtveřici vojenských jednotek. Uznávám, číslo to není nikterak vysoké, ale rozhodně vám pro bitvy proti počítači zdaleka postačí. Krom lučištníků tak můžete využít služeb lehkých jezdců, katapultu či ozbrojených šermířů. Tyto klasické vojáky pak doplňuje kněz, dobře se orientující v tajích léčení.

A jak se to hraje? Myslím, že každý hráč AoM či W3 nebude mít s hrou a jejím ovládáním žádné problémy - hra oplývá vším, co je pro rychlou výstavbu základny i jednotek nezbytné (například rally pointy, kterými určíte místo, kam se mají noví vojáci po svém vytvoření automaticky přesunout). Z budov lze samozřejmě vytvořit kovářství, velký hrad coby symbol vaší moci, chrám či past, kterou můžete nastražit na špehy nepřítele.

Nezní to vše jako pohádka? A to ještě nejsme u konce. Pár slov si totiž jistě zaslouží také otázka zpracování. O grafice si může udělat obrázek každý (viz. přiložené obrázky), nic více snad netřeba dodávat. Vcelku povedené se mi zdálo být také ozvučení. Trochu rozporuplnější dojmy však mám z umělé inteligence herních postav - ta, jak je zvykem, ani v nejmenším nedosahuje úrovně komerčních titulů. Znovu však nutno zdůraznit, že k dispozici je zatím pouze betaverze. Bohužel, drobné problémy se objevily i se stabilitou hry.

 

Zmíním také další vadu na kráse hry - tou je její velikost 23 MB, která jistě nepotěší každého. Znovu však nutno podotknout, že za kvalitu se platí. Titul Strategy 3: The Dark Legions vám totiž bezpochyby nabídne zábavu na několik kratších či delších chvil. Berte všemi deseti.
 
Související informace (Strategy 3: The Dark Legions):
Homepage: http://gamedev.net/community/gds/projects/default.asp?projectID=689
Systémové požadavky: DirectX 8.0, 128 MB RAM, 60 MB HDD, 3D akcelerátor
Výrobce: Marcell Baranyai
Velikost: 22,9 MB

Download: Doupě

Váš názor Další článek: 11 nových obrázků akce Armed & Dangerous

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,