Streamovací herní služby zajímají jenom 15% evropských hráčů

Stadia a xCloud nebudou mít při svém startu v Evropě na růžích ustláno. Budou muset předvést, že opravdu stojí za vyzkoušení, aby se dostaly na požadovaná čísla.

Podle nejnovějšího průzkumu trhu se jenom patnáct procent dotázaných hráčů z Británie, Španělska, Francie a Německa zajímá o herní streamovací služby jako Google Stadia a xCloud. Streaming her ve stylu Netflixu má přitom být budoucností moderního hraní díky svým možnostem pro nenáročné hráče, kteří nebudou potřebovat našlápnutou mašinu k rozběhnutí nejžhavějších herních novinek.

Ve Velké Británii byl podíl hráčů, kteří se o tyto služby zajímají nejvyšší a ani v tomto případě nešlo ani o čtvrtinu všech dotázaných. Nejmenší zájem naopak zaznamenali v Německu, kde se o streamování her zajímá pouhých deset procent respondentů. "Velký zájem" ze všech dotazovaných projevila pouze tři procenta.

Problémem přitom nemají být obavy z náročnosti streamování na internet. Výzkum totiž zahrnoval i podružné otázky, které se mimo jiné ptaly i na to, jestli si hráči myslí, že jejich internet je pro tyto služby dostačující. 43% v této otázce považovalo svůj internet za dostatečně rychlý, dalších 34% si nebylo jistých a pouze 23% svému připojení nevěřilo. Velké procento však vyjádřilo obavy nad tím, že hry nebudou moci hrát bez připojení k internetu. 

Skoro třetina respondentů také odpověděla, že pokud by hry ze streamovacích služeb mohli stahovat i do svých zařízení, zajímala by je tato nabídka mnohem více. V potaz ovšem musíme brát i fakt, že herní streamování má cílit především na nové publikum, které momentálně nemá své vlastní herní zařízení. Cílová skupina služby tak zřejmě bude výrazně širší než hráčská základna, která se podrobila tomuto výzkumu a Stadiu jím tak rozhodně nemusíme odsuzovat k zániku.

Diskuze (1) Další článek: Tvůrci PUBG chystají novou příběhovou hru ze svého univerza

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,