Streamovací konzole od Microsoftu jen tak nevyjde. Podle Spencera si počkáme i několik let

O vývoji projektu Keystone, což má být malá krabička, díky které si zahrajeme skrz Xbox Cloud Gaming, víme už dlouhou dobu. Vypadalo to, že se jejího uvedení na trh dočkáme v blízké budoucnosti, ale plány Microsoftu jsou nakonec jiné. Phil Spencer na konferenci Tech Live řekl, že od jejího vydání nás dělí několik let. 

Keystone bylo označení pro něco, co jsme interně vyvíjeli, byla to... streamovací konzole, což znamená, že hra neběží lokálně. Nízké náklady, zapojíte do televize a jednoduše byste mohli streamovat Xbox hry,“ říká Spencer. Vydání konzole určené čistě pro stremování je stále v plánu, nicméně není jisté, kdy ji máme očekávat. Zatím si můžeme prohlédnout alespoň samotný prototyp, který byl mezi věcmi na jedné z posledních fotek Spencerovy poličky, na které se v minulosti objevily náznaky toho, co můžeme v budoucnu od Xboxu očekávat.

image.png
Prototyp Keystone vedle Xbox ovladače

Je možné, že Microsoft chce nejdřív zapracovat na samotné službě Xbox Cloud Gaming. Oproti konkurenci totiž zaostává. Nabízí hraní při rozlišení 1080p a 60 FPS. GeForce Now přitom zvládá i 4K. 

Zdroj: TheVerge

Váš názor Další článek: Recenze hry Overwatch 2. Hrdinové v akci podruhé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,