Street Fighter V: stará dobrá rubačka v novém kabátku

Jestli už v nové generaci tesknete po nějaké pořádné mlátičce plné tvrdých pěstí a zákeřných kopanců, tak můžete skákat radostí.

Po všech těch obavách o nejistém pokračování této série si můžeme otřít kapku potu z čela. Pokračování s názvem Street Fighter 5 bude stejně svižné a akční, zaměří se hlavně na techniku boje a poběží na Unreal Enginu 4. Hra byla oficiálně odhalena minulý prosinec na akci Playstation Experience v Las Vegas. Firmy Capcom a Sony hrdě oznámily spolupráci a pokračování na platformy PS4 a PC s možností cross-platform hraní.

Konzolově exkluzivní

Jak už bylo řečeno, nový Street Fighter se objeví pouze na jedné konzoli, a to na PS4. Podle slov jednoho z vývojářů byla prvně kontaktována firma Sony. Poté, co se autoři hry zeptali jednoho ze šéfů Xboxu, co si myslí o tom, že by Street Fighter vyšel pouze pro PS4 dostali chladnou odpověď. Zněla asi tak, že byznys je byznys, a pokud si přejete vydat nový díl pouze na PS4, je to vaše rozhodnutí. Ovšem připravte se na ostrou kritiku fanoušků série a hlavně, hra by se měla objevit na všech platformách pro zlepšení hráčského požitku.

15959095962_9de4019d3b_o.png

My si myslíme, že vydat hrou pouze pro PS4 není zrovna dobrý nápad už jenom kvůli hráčům, samozřejmě Sony samotná z toho bude náležitě těžit. Jednoduše řečeno, každý je fanouškem svojí platformy a tato firemní válka by se neměla promítat až k hráčům. Především když jde o sérii, která se exkluzivitou nikdy nechlubila (ano, koukáme i na tebe Laro).

Co fanoušek to názor

Každý fanoušek Street Fighter série má své vlastní představy, jak by mělo pokračování vypadat a většinou je každá takový myšlenka originál. Podle prvních dvou trailerů si lze všimnout podobného grafického zpracování a jisté podobnosti v enginu. Výtvarný styl tedy zůstane prakticky beze změny, jen se dočkáme o něco ostřejších textur, bohatších efektů a dalších přídavků, které konzole nové generace umožňují. Co takhle více zničitelné prostředí okolo?

15772346838_a1fdcfd519_o.png 15773729159_36ff4b9912_o.png 15774024987_2ebfb3c5c1_o.png

Novinkou je systém obrany, který se vrátí k předchozím dílům. Hráči, kteří mají radši defenzivnější postoj a pořád se kryjí a vyčkávají budou mít trochu smůlu. Jejich obrana totiž po velkém počtu utržených ran oslábne natolik, že budou vystaveni přímému útoku a kombům. Jednoduše bude potřeba více aktivity k vítězství, což rozhodně vítáme. Další novinkou budou lepší a propracovanější vzdušná komba, která budou na pohled velice líbivá. Ostatně to bylo vidět už v jednom z trailerů.

Inovace nechybí

Vítaným zpestřením bude systém Power-Upů, který vám zvedne průraznost vašeho útoku. Každá postava bude mít tuto schopnost odlišnou a bude záležet na ní, jak se svojí výhodou naloží. Pro lepší představu si vzpomeňte na metr z posledního Mortal Kombatu, který šel využít hned k několika účelům a přibližně víte, o čem mluvíme.

15959741495_3a1c96b42b_o.png

Zjevně se také dočkáme tuny nových animací, filmečků při příchodu bojovníků a arén, které budou podstatně více interaktivní. V traileru si můžeme všimnout, jak Chun-Li propálí Ryuem stěnu a boj se přesune do nové arény. To není nijak zásadní novinka mezi bojovkami, její přidání ale potěší.

Jinak půjde o starého dobrého Street Fightera, jen s oprášeným kabátkem a několika vychytávkami, které jej udrží v dobré formě oproti konkurenci. Ta totiž letos bude hned z několika stran, takže jsme zvědavi, s čím se kluci z Capcomu vytasí.

Diskuze (2) Další článek: Assassin’s Creed: Unity – Dead Kings (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,