Stronghold Kingdoms v přípravě

V Firefly Studios si asi řekli, že se na trhu už dlouho neobjevila žádná hra s nálepkou Stronghold, a tak se rozhodli tento nedostatek urychleně napravit. Aby se ale stále neopakovali, vydali se vývojáři tentokrát trochu jinou cestou. Nový díl s podtitulem Kingdoms se totiž nezařadí mezi 'obyčejné' strategie, ale rovnou bude atakovat kolegy z MMO branže.

2.jpg1.jpg

Jeden ze zakladatelů studia, Simon Bradbury, pak pro zahraniční portál Eurogamer prozradil, že by titul rádi uvedli na trh již na začátku příšího roku, přičemž betu by chtěli spustit dokonce ještě tento rok. A z toho, co je zatím veřejnosti známo, to vypadá, že by se vývojáři mohli docela dobře trefit do vkusu hráčů. Pokud by totiž vše dopadlo na jedničku, dost možná dnes představujeme budoucí hit.

Prostřednictvím Kingdoms se zhostíte (stejně jako všichni ostatní začínající hráči) role nuzného rolníka, který dře od nevidím do nevidím, a to jen za mizernou (až žádnou) mzdu a děravou střechu nad hlavou. V závislosti na vašich schopnostech však poroste váš vliv, a váš avatar bude postupně zdolávat jeden společenský žebříček za druhým. A bude-li se vám hodně dařit, můžete to dotáhnout dokonce i na krále (případně královnu).

3.jpg4.jpg

Hra bude ale v první řadě strategií, takže se můžete těšit na budování vlastních základen, farmaření (zapomeňte na termín z WoW, tady se skutečně pracuje), či prozkoumávání okolních krajin. Možností jak se dobrat kýženého cíle bude přitom hned několik. Na své si tak přijdou vojevůdci, stejně jako ekonomové, či diplomati. Úzká provázanost s webem by pak měla zajistit, že budete vždy vědět, co se ve vaší zemičce/městě děje.

Mimo to vývojáři slibují, že budou ve hře přítomny i frakce, do nichž bude možné vstoupit, a dokonce i středověké volby, jež zajistí politické rozložení sil v zemi. Cítíte-li se na kariéru v politice, tohle je dost možná ideální způsob, jak začít. Stronghold Kingdoms zatím zkrátka vypadá po čertech dobře, skoro by se chtělo říct 'až moc dobře', což v nás vzbuzuje ohromnou zvědavost.

Zdroj: Eurogamer

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | MMO
Výrobce: Firefly Studios | Webové stránky hry
Začátek prodeje: Q4 2010
Diskuze (2) Další článek: FIFA 10 se představí na E3

Témata článku: , , , , , , , , ,